zondag 26 maart 2023
27.2 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
4.5
(2)

President Santokhi onthult naambord moderne visaanlandingsplaats Nickerie

lees ook ...

Voertuigen voor maatschappelijke dienst Sozavo

Dinsdag jongstleden vond de overhandiging plaats van twee busjes bij Sozavo voor de Maatschappelijke Dienst, die landelijk opereert. De overhandiging is gedaan door minister Uraiqit Ramsaran, die bena...

Het district Nickerie krijgt een moderne visaanlandingsplaats. Deze faciliteit zal worden opgezet in Nieuw-Nickerie, aan de Van Idsingastraat. Hiertoe is op 28 januari 2023 een naambord door president Chandrikapersad Santokhi onthuld op locatie.

Voorzitter Abbas van het visserscollectief in Nickerie is ervan overtuigd dat deze faciliteit een enorme boost zal geven aan de economische ontwikkeling in het district. Hij zegt dat er per vangst met een SK-boot ongeveer 500 kilogram vis kan worden binnengebracht. Twee wekelijks verwacht hij 30 van zulke boten die de vissershaven zullen aandoen om hun vis te verwerken.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zegt dat 80 procent van Suriname’s visvangst wordt geëxporteerd, “maar export is niet meer zo makkelijk. Er komen steeds meer internationale regels waaraan voldaan moet worden, om te mogen exporteren,” zei de minister.

Sewdien doelt daarmee op onder andere eisen op het gebied van veiligheid, hygiëne, gedegen management van visserij gronden en gedegen faciliteiten. Hier in Nickerie voldoen wij aan geen van de eisen. De op te zetten visaanlandingsplaats, zal ook beschikken over faciliteiten voor verwerking, opslag en koeling van vis.

President Santokhi zegt dat het strategisch plan dat ruim twee jaar geleden geïnitieerd is, steeds meer gestalte begint te krijgen. Ook aan de afspraken die lopen die tussen Suriname, Guyana en Brazilië wordt geleidelijk aan inhoud gegeven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi onthult naambord moderne visaanlandingsplaats Nickerie