vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
4.5
(2)

President Santokhi: “Onrust draagt bij aan koersontwikkeling”

lees ook ...

Suriname lanceert kwalificatieraamwerk voor gelijke onderwij...

Suriname heeft een kernwerkgroep opgericht om het Nationaal Kwalificatieraamwerk te ontwikkelen. Dit initiatief is onderdeel van het Enhancement of Technical and Vocational Education and Training-proj...

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag tijdens een openbare vergadering van het parlement aangegeven, dat onrust een belangrijke factor is die bijdraagt aan de koersontwikkeling in het land. Het staatshoofd sprak uitgebreid over verschillende zorgpunten met betrekking tot de recente ontwikkelingen in de Surinaamse economie.

Volgens de president hebben de recente onrusten in het land geleid tot gevoelens van onveiligheid en angst, wat heeft bijgedragen aan de volatiliteit van de wisselkoersen. “We hebben momenten gehad van ernstige onrusten die geleid hebben tot gevoel van onveiligheid en angst”, zei Santokhi in De Nationale Assemblee. Hij benadrukte echter dat destabilisatie niet nodig is en dat er rustig gewerkt moet worden aan de ontwikkeling van het land.

Santokhi heeft ook gewezen op de impact van de recente gebeurtenissen op de toeristensector. Veel toeristen hebben hun reis naar Suriname geannuleerd, wat nadelig is voor de staatsinkomsten, economische ontwikkeling en werkgelegenheid. De regeringsleider benadrukte daarom het belang van stabiliteit en rust in het land.

Tijdens de vele gesprekken in het kader van het vooroverleg om te komen tot een nationale dialoog zijn er volgens de president waardevolle voorstellen gedaan door diverse organisaties, groeperingen en individuen. Maar als er één onderwerp is dat als een rode draad door het geheel loopt, is het de vraag om een stabiele wisselkoers.

Een stabiele wisselkoers is zeer belangrijk voor de stabiliteit van de prijzen van goederen en bevordert voorspelbaarheid en planning. Het brengt ook rust in bedrijven en huishoudens, aldus de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: "Onrust draagt bij aan koersontwikkeling"