woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi noemt vierde plek Jaïr Tjon en Fa historisch

lees ook ...

Venezuelaanse ambassadeur doet mee aan lezingen cyclus SDI

Ambassadeur Ayerim Flores Rivas van Venezuela heeft op 23 mei een presentatie verzorgd aan Surinaamse diplomaten als onderdeel van de lezingencyclus van het Surinaams Diplomaten Instituut (SDI). Het b...

“Dank je Jaïr dat je heel Suriname wakker hebt gehouden en weer hebt laten zien dat we trots uiterlijke verschillen, onder onze vlag een bijzondere eenheid vormen! Wans ope tata komopo wi sa feti gi Sranan!” zegt president Chandrikapersad Santokhi in zijn felicitatieboodschap aan Jair Tjon en Fa en de gemeenschap. Tjon en Fa werd gisteren vierde werd tijdens de Olympische Spelen in Tokio.

In eenheid hebben we voor de spelen op het Kabinet van de President, het Surinaams team moed mogen inspreken. In diezelfde eenheid zullen wij ervoor zorgen dat Parijs voor jou en voor Suriname een feit is.

Trots
Na een gedegen voorbereiding heeft Tjon En Fa in een veld vol supersterren gestreden onder de Surinaamse vlag. Met zijn vierde plek staat hij niet op de medaille lijst maar voor ons is hij ongetwijfeld onze kampioen.

Om in een veld met zo veel sterren als vierde te eindigen is zeker een historische prestatie. Dankbaar kijken we als natie naar het pad dat hiertoe heeft geleid. Vol goede moed en bijzonder vertrouwen in onze Jaïr richten wij samen onze blik op 2024. Na onze Golden Boy Anthony Nesty en onze hinde Letitia Vriesde is Jaïr de volgende Surinamer om door te dringen tot een Olympische finale.

Wij zijn bijzonder trots op Jaïr en zijn baanbrekende prestaties tot nog toe. Met zijn vastberadenheid en toewijding is hij een voorbeeld voor geheel Suriname. De waarde van dit resultaat is extra speciaal vooral als het moet worden afgezet tegen de trainingsmogelijkheden die Jaïr had. Ook als we meenemen, dat dit resultaat met weinig fysieke ondersteuning is neergezet. “Alhoewel de Surinaamse vlag ontbrak op de tribune mag je weten dat we als natie achter je staan,” zegt het staatshoofd.

Realiteit
De Surinaamse Olympische badminton droom kwam vervroegd ten einde door de keiharde realiteit van Covid-19. Alle voorbereidingen ten spijt. Ook die les nemen wij als natie mee. Renzo Tjon A Joe zwom zich weliswaar niet tot een medaille maar ook zijn prestaties worden bijzonder gewaardeerd.

“Dankzij jullie inzet wordt de wereld steeds meer gewaar van de bijzondere potentie van Surinamers op diverse takken van sport. Onze topsporters zijn voor ons een grote bron van natie binding en inspiratie. Blijf je dus inzetten, volg je dromen en blijf vertrouwen dat het goed komt,” aldus de president.

Het staatshoofd heeft ook dank uitgesproken aan Sören Opti en de Surinaamse gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi noemt vierde plek Jaïr Tjon en Fa historisch