maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
3
(2)

President Santokhi nodigt vredesprediker Sri Sri Ravi Shankar uit

lees ook ...

Nieuwe directeuren aangesteld bij minOWC

Dwight Warsodikromo is vanaf 1 maart 2024 benoemd tot de nieuwe directeur van het Directoraat Cultuur, waarbij hij Roseline Daan opvolgt. Daan zal echter haar inzet voortzetten bij het ministerie van ...

Sri Sri Ravi Shankar, een vredesprediker en spiritueel leider van wereldformaat, zal op 14 juli te gast zijn in Suriname. Hij zal in het land ook de vredesfakkel aansteken. Het bezoek van de vredesprediker is op uitnodiging van president Chandrikapersad Santokhi. In verband met dit bezoek heeft het staatshoofd, donderdag, de presidentiële werkgroep ‘Guruji Shri Ravi Shankar’ geïnstalleerd. Deze werkgroep zal het programma bij aankomst van de vredesprediker coördineren. 

Santokhi gaf tijdens de installatie van de werkgroep aan, dat het kort tijd is voordat Sri Sri Ravi Shankar aankomt in Suriname. De werkgroep zal alles moeten doen om de processen gereed te hebben, zodat het bezoek van de vredesprediker goed verloopt.

Voor het staatshoofd is het een bijzondere dat Sri Sri Ravi Shankar – op zijn uitnodiging – een bezoek brengt aan Suriname. Het wordt zijn eerste bezoek na 21 jaar. Op 25 april 2022 heeft Sri Sri Ravi Shankar een wereldwijde vredescampagne opgezet, onder de leus ‘I Stand For Peace’. Hij zal in elk land dat hij bezoekt de vredesfakkel aansteken.

De werkgroep staat onder leiding van defensieminister Krishnakoemarie Mathoera en bestaat verder uit: Arti Abelakh, Cliff Griffith en Sam Mathoera namens de Stichting Art of Living, Varsha Ramratan (namens het ministerie van BIBIS), Glenn Tewari en Vinesh Barhoe (namens het Kabinet van de President) en een lid van het Directoraat Nationale Veiligheid. De regering is ervan overtuigd dat de samenstelling van de werkgroep een goede balans is om een volledig programma in elkaar te zetten.

De leden van de werkgroep zullen regelmatig met de president terugkoppelen. Het staatshoofd is tevreden met de bereidwilligheid van de commissieleden en vooral met het feit dat het werk onbezoldigd gedaan wordt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi nodigt vredesprediker Sri Sri Ravi Shankar uit