zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi nodigt Chinese bedrijven uit om te investeren in Suriname

lees ook ...

Acties FOLS per 15 mei opgeschort

FOLS schort de acties, waarbij leerkrachten om 11.00u de school verlieten op per 15 mei aanstaande. De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) heeft minister Henry Ori van Onder...

Dalian, een essentiële havenstad en economisch knooppunt van China aan de kust van de provincie Liaoning, verwelkomde de Surinaamse delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi van 14 tot 15 april. De president werd hartelijk ontvangen door de provinciale overheid, inclusief voorzitter Hao Peng van het provinciale congres en gouverneur Li Lecheng, samen met lokale bestuurders, in het ceremoniële centrum van de stad.

Voorzitter Peng uitte zijn respect voor het bezoek en dankte president Santokhi voor het kiezen van Liaoning als bestemming. Hij feliciteerde de president met het succesvolle staatsbezoek aan China en benadrukte de sterke relatie tussen Suriname en Dalian, met name met betrekking tot CDIG, een bedrijf dat bekend staat om zijn infrastructuurprojecten in Suriname.

President Santokhi erkende de historische banden tussen Suriname en China, vooral met Dalian, waarbij hij de bijdrage van het bedrijf aan de ontwikkeling van de Surinaamse infrastructuur prees. Hij benadrukte ook de lange geschiedenis van samenwerking tussen beide landen, die teruggaat tot meer dan 170 jaar.

De president nodigde de provinciale leiding uit om Suriname te bezoeken en handelspartnerschappen te verkennen, terwijl hij Chinese bedrijven aanmoedigde om zich in Suriname te vestigen en samen te werken met lokale bedrijven om van Suriname een regionale hub te maken tussen Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi nodigt Chinese bedrijven uit om te investeren in Suriname