maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
4
(4)

President Santokhi neemt juridische stappen om boek over corruptie te verbieden

lees ook ...

Margriet Apinsa opent eerste bijkantoor voor notariële afhan...

Meester Margriet Apinsa heeft onlangs haar eerste bijkantoor in de grensstad Albina, gelegen in het district Marowijne, in aanwezigheid van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Met de introductie van ...

In een recente ontwikkeling heeft President Chandrikapersad Santokhi persoonlijk actie ondernomen om het boek ‘Corruptie op het hoogste niveau’ uit de handel te laten halen. Via zijn raadsman, Gerold Sewcharan, heeft de president uitgever en boekhandel Vaco aangeschreven met een deurwaardersexploot om deze eis kracht bij te zetten.

Het boek, geschreven door ondernemer Gerard van den Bergh, bevat op de omslag een afbeelding van de president, minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, en ondernemer Vijay Kirpalani. President Santokhi beweert geen toestemming te hebben gegeven voor het gebruik van zijn foto, wat hij beschouwt als een inbreuk op zijn morele integriteit.

Santokhi stelt dat de afbeelding schadelijk is voor zijn goede naam, eer en reputatie, en in strijd is met zijn grondrecht zoals vastgelegd in artikel 9 lid 1 en 17 lid 1 van de Grondwet, evenals andere wettelijke bepalingen. De sommatie eist van Vaco om de verdere verkoop van het boek onmiddellijk te staken, reeds verkochte exemplaren terug te halen en het boek op geen enkele wijze meer te verspreiden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi neemt juridische stappen om boek over corruptie te verbieden