dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi neemt Cashpnt ATM-machine Guyaba in gebruik

lees ook ...

Standbeeld oud-vakbondsleider Daal verplaatst

Sinds kort staat het standbeeld van voormalig vakbondsleider Cyrill Daal op het Pater Weidmanplein aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Het standbeeld is verplaatst van het terrein van het Algemeen Verbon...

De eerste Cashpnt ATM-machine is zaterdag door president Chan Santokhi in gebruik genomen in het dorp Guyaba in Boven-Suriname. Hiermee is de transformatie van ‘kas naar giraal’, de ‘financial inclusion’ een stap dichterbij gekomen. De bedoeling is dat uitkeringen en financiële steun in de nabije toekomst giraal zullen plaatsvinden.

Bij de officiële ingebruikname waren ook aanwezig vicepresident Ronnie Brunswijk en de ministers van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Uraiqit Ramsaran en Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. De bestaande pinautomaten zullen worden vervangen met Cashpnt.

Hiervoor zijn de Surinaamsche Bank, Hakrinbank, Finabank, de Surinaamse Postspaarbank en de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo een samenwerking aangegaan met Banking Network Suriname N.V. (BNETS). Het proces tot vervanging met de eerste Cashpnt machine is op Guyaba begonnen.

Volgens minister Ramsaran zijn er binnen het Herstelplan zestien maatregelen welke het Sociaal vangnet vormen. ‘Financial inclusion’ was een wens van velen, maar nu heeft deze regering deze tot werkelijkheid gemaakt, merkte de bewindsman op. Er is een inventarisatie gemaakt van de achterstanden bij uitbetalingen. Het ministerie werkt ernaar toe om uiterlijk het einde van het jaar de achterstanden te hebben uitbetaald.

Dir project zal volgens de Sozavo-minister in de toekomst veel voordelen met zich meebrengen, waaronder een vlotte en transparante afhandeling bij de betalingen. Efficiënte dienstverlening, keuzevrijheid, bezuiniging in exploitatiekosten, makkelijke monitoring van de uitbetalingen, veilige betaalmethode, spaarzaamheid en het nemen van krediet zijn enkele andere voordelen.

Kleine ondernemers waaronder de hosselaars, de marktventers, de bootsman, de podosiri verkoper en anderen die eerder niet over een bankrekening konden beschikken zullen in dit project worden meegenomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi neemt Cashpnt ATM-machine Guyaba in gebruik