zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: “Nalatenschap Surinaamse oorlogshelden levendig”

lees ook ...

Minister Mac Andrew: “Meldingsplicht bij ontslag met d...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft op vragen van journalisten voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) aangegeven, dat er een meldingsplicht geldt voo...

Op 4 mei 2024 heeft president Chandrikapersad Santokhi een plechtige krans gelegd bij het ‘Monument Surinaamse Gevallenen van de Tweede Wereldoorlog’ aan de Waterkant. De ceremonie markeerde de 79e herdenking van de rol die Suriname speelde tijdens de wereldwijde strijd, waarbij honderden Surinaamse militairen actief deelnamen onder de vlag van Nederland.

Tijdens de herdenkingsceremonie waren ook minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie, Nederlandse ambassadeur Walter Oostelbos, bevelhebber Werner Kioe A Sen van het Nationaal Leger, en voormalig secretaris Wilfred van Gom van de Federatie van Oud-Strijders aanwezig. Gezamenlijk legden zij kransen om eer te betuigen aan de gevallenen.

President Santokhi prees tijdens zijn toespraak de heldhaftigheid en vastberadenheid van de gesneuvelde militairen en benadrukte dat hun nalatenschap voor altijd levendig zal blijven in de harten van het Surinaamse volk. Hij onderstreepte ook dat vrede, veiligheid en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn en dat daarvoor gestreden moet worden.

Hoewel Suriname niet direct werd aangevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog, was het land vanwege de koloniale band met Nederland toch betrokken bij de oorlog. De aanwezigheid van overlevende strijders, waaronder August Hermelijn, benadrukte de historische waarde van het moment en herinnerde aan de offers die zijn gebracht voor vrijheid en rechtvaardigheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: "Nalatenschap Surinaamse oorlogshelden levendig"