vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi naar Saoedi- Arabië ondanks protesten vakbonden

lees ook ...

Vader bekent moord op dochter en overlijdt in ziekenhuis

Vandaag is R.S. (60), die eerder had bekend zijn dochter A.S. te hebben vermoord, in het ziekenhuis overleden. Na zijn gruwelijke daad had hij een verdelgingsmiddel ingenomen. Op het moment dat hij we...

Ondanks de protesten van vakbonden in Suriname, die ook vandaag opnieuw hebben  plaatsgevonden, is president Chandrikapersad Santokhi vetrokken naar Saoedi- Arabië voor een caricom- top.

De president heeft eerder aangegeven dat zijn bezoek aan Saoedi- Arabië een historisch hoogtepunt is. Volgens het staatshoofd zullen de meetings zich richten op het verstevigen van de banden tussen beide landen. Er zal verder worden onderhandeld over verschillende vraagstukken zegt president Santokhi.

De agenda omvat vraagstukken over olie en gas, klimaatverandering, nieuwe ontwikkelingen in het Midden- Oosten en de internationale economische zaken. Het staadshoofd meent verder dat Suriname een grote moslimgemeenschap heeft, die het bezoek een meerwaarde geeft. Verder zullen de bilaterale en multilaterale banden worden versterkt.

De vakbonden zijn vandaag opnieuw in actie gegaan. Opnieuw hebben de leiders een motie ingediend bij het Kabinet van de president. De motie is in ontvangst genomen door de directeur Adjai Moensi. De vakbonden zullen met elkaar bespreken wat de vervolgstappen zijn. President Santokhi heeft aangegeven dat er een clusterteam van ministers is samengesteld om met de vakbonden te onderhandelen.

De meetings in Saoedi- Arabië vinden plaats op donderdag 16 en 17 november 2023.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi naar Saoedi- Arabië ondanks protesten vakbonden