vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi naar Los Angeles voor Summit of the Americas

lees ook ...

Elderly people should not be overlooked

Senior adults shouldn't be overlooked because of the dismal economic climate in the nation. Glenn Huisden treated more than 85 senior residents to music and humour yesterday. Remelga's Café in Waka Pa...

In de nacht van 6 juni, is president Chandrikapersad Santokhi samen met zijn presidentiële delegatie vertrokken naar Los Angeles, in de Verenigde Staten van Amerika (VS) voor de ‘Summit of the Americas’. First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry is ook meegereisd. Deze summit wordt voor de negende keer georganiseerd door de VS. Het onderwerp is: “Bouwen aan een duurzame, veerkrachtige en rechtvaardige toekomst.”

Het staatshoofd vertegenwoordigt Suriname in de summit waar hij in gesprek gaat over het onderwerp met zijn collega staatshoofden. De president is ook uitgenodigd door de ‘Young Americas Business Trust’ om ‘The Sixth Young Americas Forum’ bij te wonen, waarbij hij zijn visie zal geven over ‘Youth’. Youth is tevens in de portfolio van ons land als Caricom-lidstaat. Met deze participatie versterkt de president wederom de internationale banden.

De Summit is de grootste bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders van Noord-, Zuid- en Midden-Amerika plus het Caribisch gebied. Vanaf Argentinië in het zuiden tot en met Canada in het noorden telt Amerika 35 onafhankelijke landen. Deze landen hebben ook allemaal het verdrag tot oprichting van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) geratificeerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi naar Los Angeles voor Summit of the Americas