maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi naar energieconferentie in Guyana

lees ook ...

Zuid-Korea ziet potentie in verdere samenwerking met Surinam...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een onderhoud gehad met de president van Zuid-Korea, Yoon Suk-Yeol. Deze ontmoeting vond plaats op 19 september 2023 in New York, waar beide staatshoofden deel...

President Chandrikapersad Santokhi is vandaag met een delegatie vertrokken naar Guyana op uitnodiging van de Guyanese president Irfaan Ali om deel te nemen aan de International Energy Conference and Expo 2022, die van 15 tot en met 18 februari 2022 gehouden wordt.

Suriname zal haar beleid en visie presenteren met betrekking tot duurzame energie. Naast het staatshoofd maken ook minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, de directeur van Staatsolie Annand Jagesar, ondersteund door een technisch team van ruim 04 mensen deel uit van de delegatie.

De dienstreis is een multipurpose trip om, behalve energie te bespreken, ook contacten te leggen met mogelijke investeerders. In dit kader zal de president gesprekken voeren met onder andere de CEO van ExxonMobil, Darren Woods die geïnteresseerd is te investeren in Suriname. Het staatshoofd heeft hierover een ontmoeting met Woods in het Pegasus Hotel.

President Santokhi naar ExxonMobil is één van ‘s werelds grootste beursgenoteerde internationale olie- en gasbedrijven. Morgen spreekt het Surinaamse staatshoofd de conferentie toe tijdens de openingsceremonie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi naar energieconferentie in Guyana