maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi naar Caricom-top in Guyana voor regionale samenwerking

lees ook ...

ADEKUS studenten bezoeken parlement voor kennismaking met we...

Op maandag 15 april 2024 brachten studenten van de postmasteropleiding Wetgeving van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADEKUS) een bezoek aan De Nationale Assemblée (DNA). Het hoofddoel van d...

President Chandrikapersad Santokhi zal dit weekend naar Guyana reizen om deel te nemen aan de 46ste Caricom Heads of Government Meeting. Dit jaarlijkse evenement brengt leiders van Caribische landen samen om belangrijke regionale kwesties en samenwerkingsmogelijkheden te bespreken. De bijeenkomst zal plaatsvinden van 25 tot en met 28 februari 2024 in Georgetown.

Tijdens de vergadering zullen diverse belangrijke onderwerpen aan bod komen, waaronder economische samenwerking, veiligheid, klimaatverandering, migratiekwesties en regionale integratie, aldus minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Ook de kwestie van Guyana en Venezuela zal worden besproken, benadrukt de bewindsman. Het is van groot belang dat de Caricom-landen samenwerken en consensus bereiken over de koers die zij willen volgen om de belangen van de regio te behartigen.

Naast deelname aan de vergaderingen zal president Santokhi bilaterale gesprekken voeren met andere staatshoofden om de onderlinge banden te versterken en mogelijke samenwerkingsmogelijkheden te verkennen. Deze bilaterale gesprekken bieden de gelegenheid om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen die relevant zijn voor beide landen, zoals handel, veiligheid, migratie en internationale samenwerking, legt minister Ramdin uit. Door direct overleg kunnen de staatshoofden oplossingen vinden die beide landen ten goede komen.

Verder zal het Surinaamse staatshoofd een toespraak houden voor de Suriname-Guyana Business Chamber, waarbij hij zal ingaan op de economische samenwerking tussen de twee landen en de mogelijkheden voor verdere groei en ontwikkeling op dit gebied. Daarnaast staat een presentatie voor de Rotary Club van Guyana op de agenda. Minister Ramdin is optimistisch over de uitkomst van de bijeenkomst en hoopt dat deze zal bijdragen aan verdere ontwikkeling en samenwerking binnen de Caricom.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi naar Caricom-top in Guyana voor regionale samenwerking