zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi naar Belize

lees ook ...

Suriname verwelkomt oprichting ‘Loss and damage’...

Suriname heeft de oprichting van het 'Loss and damage'-fonds verwelkomd. Dit fonds stelt ontwikkelingslanden, die bijzonder kwetsbaar zijn voor de negatieve gevolgen van klimaatverandering, in staat o...

De 33ste reguliere tussentijdse vergadering van regeringsleiders van de Caribische gemeenschap wordt in Belize gehouden. President Santokhi doet daaraan mee. De President vertrok samen met minister Ramdin van Buitenlandse Zaken in de vroege ochtend van maandag 28 februari naar Belize in Centraal- Amerika. 

Van 28 februari tot en met 03 maart zal de Surinaamse president deelnemen aan de reguliere tussentijdse ontmoeting van staatshoofden in San Pedro op het eiland Belize. Deze bijeenkomst vindt plaats van 01 tot en met 02 maart. Op dezelfde locatie vindt op 03 maart de vierde Caricom-SICA Summit plaats. President Chandrikapersad Santokhi zal met een delegatie aan beide vergaderingen participeren.

Tijdens de reguliere tussentijdse staatshoofdenmeeting in Belize, heeft Suriname de gelegenheid bilaterale gesprekken te voeren met vertegenwoordigers van Centraal-Amerikaanse landen. Op deze grootse bijeenkomst zullen namelijk regeringsleiders uit het Caribisch gebied en Centraal-Amerika aanwezig zijn. President Santokhi bekleedt per 01 juli tot en met 31 december het Caricom Staatshoofden-voorzitterschap.

Het staatshoofd heeft eerder deze week via Zoom deelgenomen aan een staatshoofdenoverleg, waarbij de implementatie van de Caricom Single Market and Economy en het bevorderen van agri-food systemen op de agenda stonden. President Santokhi keert op vrijdag 04 maart terug naar Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi naar Belize