vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi motiveert Surinaamse studenten op Cuba

lees ook ...

Nieuwe Nederlandse ambassadeur Walter Oostelbos ontvangen do...

Op 27 september 2023 heeft de nieuwe ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden, Walter Oostelbos, zijn geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi van Suriname. President Sa...

Tijdens zijn bezoek aan Cuba heeft president Chandrikapersad Santokhi een grote groep Surinaamse studenten aangemoedigd om blijvend te streven naar het beste en door te zetten, ondanks de uitdagingen. Hij informeerde de studenten ook over recente ontwikkelingen in Suriname en presenteerde het beleid en de plannen voor de toekomst.

De president luisterde ook naar de aandachtspunten en voorstellen van de Surinaamse studentengemeenschap. Hij moedigde hen aan om niet op te geven en naast inzet ook de kracht van de Almachtige aan te roepen, omdat uitdagingen de mens alleen maar sterker en weerbaarder maken.

Dit hartelijke gesprek vond plaats op de Surinaamse ambassade in Havana, Cuba. De president was vergezeld door Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) tijdens dit werkbezoek in het kader van het G77+China-topoverleg dat in Cuba wordt gehouden.

In zijn inleiding deelde de president mee dat hij zelf ver van huis was geweest voor zijn opleiding tot politieofficier en daarom bekend was met de uitdagingen die daarmee gepaard gingen. Hij benadrukte tegelijkertijd dat de uitdagingen van vandaag heel anders zijn.

Momenteel studeren er enkele tientallen studenten, voornamelijk geneeskunde, op Cuba. Na de toespraak van de president brachten de studenten enkele dringende kwesties naar voren, waaronder het gebrek aan voedingsmiddelen en medicijnen. Ze uitten ook bezorgdheid over de financiële voorzieningen via onder andere de Nationale Ontwikkelings Bank (NOB). De studenten benadrukten dat de situatie in Cuba hen juist karaktersterkte geeft en dat ze een grotere waardering hebben ontwikkeld voor hun eigen land, Suriname.

President Santokhi heeft beloofd de aangekaarte problemen op het hoogste niveau aan te pakken. Er zullen passende oplossingen worden gezocht voor de materiële problemen en de overheid zal zorgen voor de nodige medicijnen. Tijdens dit bezoek overhandigde hij symbolisch een deel van de medicijnen aan de studenten. Daarnaast zullen er op korte termijn verdere oplossingen worden onderzocht. De Surinaamse studenten op Cuba zijn zeer dankbaar en waarderen het bezoek van de president zeer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi motiveert Surinaamse studenten op Cuba