zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi motiveert PA-studenten op de universiteit

lees ook ...

Kwetsbare gezinnen in Suriname krijgen koopkrachtversterking...

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft een evaluatiemeeting gehouden over de koopkrachtversterking die voortvloeit uit het Sociaal Programma. Tijdens deze bijeenkomst ware...

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag een motivatiesessie gehouden voor de eerstejaarsstudenten Public Administration (PA) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Het staatshoofd ziet deze studenten als de toekomstige bestuurders en moedigt ze aan om actief mee te denken over de huidige brandende issues als klimaatverandering, corruptiebestrijding, olie en gasproductie. Hij pleitte voor vroege momenten van stage en zoveel mogelijk praktijkoefening, issues onderzoeken en vorming van de toekomstige bestuurders.

“We moeten onze mensen klaarstomen, zonder eerlijk en goed bestuur eindigen wij als een arm land”, aldus de president. Hij sprak de studenten de moed in om niet op te geven bij tegenslag, en gaf zelf voorbeelden van tegenslagen die hij heeft overwonnen. “We moeten het samen doen, wi mu seti kondre bun, en wo set en!”, zei de regeringsleider.

Het is de bedoeling een link te brengen tussen de theorie en de praktijk in deze studierichting. “De president vertelt vanuit de praktijk wat het Openbaar Bestuur allemaal inhoudt en de uitdagingen die komen bij het besturen van het land”, gaf Ine Apapoe, richtingscoördinator PA op Adek aan.

De studenten worden aangemoedigd op de campus om nooit op te geven en door te zetten. Het is volgens Apapoe goed dat de studenten dit horen van de president als hoogste leidinggevende in het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi motiveert PA-studenten op de universiteit