maandag 5 juni 2023
25 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi motiveert Nationale voetbalselectie

lees ook ...

Nurmohamed legt nadruk op innovatie en veerkracht bij Caribb...

Het Caribbean Urban Forum 2023 (CUF 2023) vond dit jaar plaats in Suriname, in de Royal Ballroom van Hotel Torarica. Het hoofdthema van CUF 2023 was "Verbetering van veerkracht en duurzaamheid door in...

Vele Surinamers kijken uit naar de voetbalwedstrijd later vandaag in het Dr.ir.Franklin Essed Stadion waar de Nationale Voetbalselectie van Suriname (Natio) het zal opnemen tegen de Cayman Islands. President Chan Santokhi heeft vertrouwen Natio. Het staatshoofd heeft aan een tiental professionele voetballers van Surinaamse afkomst die genaturaliseerd zijn het Surinaamse paspoort overhandigd. Deze historische plechtigheid heeft vandaag plaatsgevonden op het presidentieel paleis.

De regeringsleider heeft bondscoach Dean Gorré gecomplimenteerd. ”Bondscoach, u legt een traject af en we zien dat u dichterbij het doel komt”, aldus president Santokhi. Het staatshoofd heeft de nationale selectie en alle actoren belast bij de Surinaamse Voetbalbond motiverende woorden toegesproken.

”Vandaag zetten we weer een stap om nu een nieuw pad vanaf dit moment af te leggen, een pad dat hier gaat starten vanavond met de wedstrijd tegen de Cayman Islands. Elk moment dat u een stap legt, wappert de Surinaamse vlag. Zie het niet alleen als het wapperen van de Surinaamse vlag, maar zie het als het wapperen van de harten van Surinamers. Suriname staat achter jullie”, sprak de president.

Het staatshoofd merkte op dat het nationaal elftal bijdraagt aan de versterking van de eenheid in Suriname. “Die eenheid die soms zoekraakt in Suriname om kleine issues en kleine persoonlijke en groepsbelangen. Laat de paspoorten niets slechts een reisdocument zijn, laat het uw nationale trots zijn. Dit paspoort geeft ons de kans om Suriname te brengen naar het FIFA-wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Wij hebben de overtuiging dat er goede resultaten neergezet zullen worden.”

Bondscoach Gorré geeft aan de Natio zich voor meer dan honderd procent zal inzetten voor Suriname. “Alle spelers van het elftal zijn trots dat ze Suriname mogen vertegenwoordigen. Wij beloven dat wanneer wij spelen, wij dat doen met geheel ons hart. Elke Suriname, waar dan ook ter wereld mag trots op ons zijn. Heri libi te na dede, wi sa feti gi Sranan”, verzekerde de oefenmeester.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi motiveert Nationale voetbalselectie