donderdag 28 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
5
(2)

President Santokhi moet beloftes nakomen: “Saka a koers nanga a olieprijs”

lees ook ...

Wegomlegging in verband met oefening Erewacht

In verband met de presentatie van de jaarbegroting, waarbij er een erewacht gevormd wordt, maakt het Korps Politie Suriname (KPS) bekend, dat er op woensdag 27 en vrijdag 29 september 2023, vooroefeni...

De grootste oppositiepartij van Suriname, NDP, zal niet meer toekijken hoe de regering het volk pinaart. “A sari, pina na wan bigi feyanti fu a volk.’ Dit is de slogan waarmee de Nationale Democratische Partij (NDP), met 16 zetels, op weg naar 25 februari een reeks gesprekken zal voeren en activiteiten ontplooien.

Volgens NDP-woordvoerder Ricardo Panka gaat het om een nationale zaak. Panka sprak zondag tijdens de ‘NDP on air’ uitzending via Apintie televisie. Op de samenleving wordt een beroep gedaan om niet slechts aan de kantlijn te blijven staan en te klagen, maar actief mee te doen. De coalitiepartijen moeten hun beloftes nakomen, is de NDP van oordeel.

President Chandrikapersad Santokhi moet nu alvast doen wat hij persoonlijk aan het volk heeft beloofd. “Saka a koers, saka a prijs, saka a olieprijs.” Na 17 maanden regeren is er echter niets van deze beloften waargemaakt.

Tijdens de uitzending gaf Panka verder aan dat het desastreuze beleid dat door de huidige regering wordt gevoerd de totale samenleving raakt, zowel jong als oud. “Alle beroepsgroepen en hosselaars zijn moe van de situatie. Het is een ware struggle om elke dag eten op tafel te zetten, vooral de eenoudergezinnen met zuigelingen hebben het zwaar te verduren.

Het levensonderhoud voor de doorsnee burger wordt met de dag zwaarder. Dit, terwijl slechts een kleine groep binnen de gemeenschap die deel uitmaakt van het ‘friends and family beleid’ van de regering, een riant leven leidt. Voor de NDP, die deze kwestie nauwlettend in de gaten houdt, is de maat vol. De grootste oppositiepartij met 16 zetels kan niet aan de zijkant blijven staan”, zei Panka.

Panka gaf verder aan dat de NDP-regering steken heeft laten vallen. Maar wat er nu gebeurt, is niet goed. Bouterse liet het volk niet pinaren, zei hij. Hoewel kosten voor levensonderhoud van burgers binnen alle geledingen in de maatschappij met de dag een steeds onbetaalbare en ernstige uitdaging aan het worden zijn, het land in een diepe crisis zit, maakt de president zich druk om een brug over de Corantijnrivier, naar buurland Guyana.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi moet beloftes nakomen: “Saka a koers nanga a olieprijs”