zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi met delegatie vertrokken naar de Bahama’s

lees ook ...

Minister Ramdin benadrukt oceaanbescherming en international...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft onlangs meerdere internationale reizen gemaakt. Voor aanvang van de Raad van Minister...

President Chandrikapersad Santokhi is op de ochtend van maandag 10 juni samen met een delegatie vertrokken naar Nassau, de hoofdstad van de Bahama’s, om deel te nemen aan de 31e Afreximbank Annual Meetings (AAM) en de derde editie van het AfriCaribbean Trade and Investment Forum (ACTIF). Deze bijeenkomsten zullen plaatsvinden van 12 tot en met 14 juni 2024.

Tijdens deze vergaderingen zal president Santokhi bilaterale gesprekken voeren met diverse staatshoofden, hoge functionarissen en professor Benedict Oramah, de president en voorzitter van de Raad van Bestuur van Afreximbank. Het thema van de vergaderingen, ‘Owning Our Destiny: Economic Prosperity on the Platform of Global Africa’, richt zich op het versterken van de economische banden tussen Afrika en het Caribisch gebied.

Het ACTIF-forum heeft tot doel eerdere discussies en initiatieven verder te ontwikkelen en te versterken. Suriname heeft twee jaar geleden tijdens een vergadering op Barbados de samenwerkingsovereenkomst met Afreximbank ondertekend, die nu ter ratificatie voorligt aan het parlement.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking, die met de president meereist, benadrukt het belang van deze samenwerking. De AfreximBank heeft meer dan een miljard USD beschikbaar gesteld voor verschillende regio’s, en Suriname wil hier zeker gebruik van maken als de voorwaarden gunstig zijn.

“Dit is een van de belangrijkste redenen waarom Suriname deelneemt,” aldus minister Ramdin. “Niet alleen vanwege het regionale initiatief, maar ook vanwege de noodzaak van langetermijnfinanciering, vooral met betrekking tot olie- en gasontwikkeling en het aantrekken van investeerders uit Afrika naar Suriname.” De ontmoeting tussen president Santokhi en de president van Afreximbank is cruciaal. Professor Oramah zal nog voor het einde van het jaar Suriname bezoeken.

Voor Suriname is het essentieel om zich goed voor te bereiden op de economische en sociale veranderingen die voortvloeien uit de ontwikkeling van olie- en gasvelden. Het versterken van relaties met potentiële investeerders en financiële instellingen is een belangrijk onderdeel van deze voorbereiding.

Na de vergaderingen op de Bahama’s zal minister Ramdin namens president Santokhi deelnemen aan een conferentie over het vredesproces in Oekraïne op 15 en 16 juni in Zwitserland. Dit initiatief, ondersteund door Zwitserland en de president van Oekraïne, brengt meer dan 100 landen samen om de eerste stappen naar vrede te bespreken. Suriname is ook uitgenodigd voor deze conferentie.

Minister Ramdin reist direct vanuit de Bahama’s naar Zwitserland. De Surinaamse delegatie zal op dinsdag 18 juni terugkeren naar Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi met delegatie vertrokken naar de Bahama’s