dinsdag 27 februari 2024
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi met defilé en parade ontvangen bij politie

lees ook ...

NiNsee-voorzitter en VIDS in Suriname voor gesprek over slav...

Een delegatie van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) bevindt zich momenteel in Suriname om de samenwerking met VIDS te versterken. NiNsee, een kennis- en onderzoe...

De opperbevelhebber der strijdkrachten, president Chandrikapersad Santokhi, is vrijdag met met alle egards ontvangen door de politieorganisatie. Een parade en defilé zijn daar onderdeel van geweest. Het staatshoofd was op bezoek bij het Korps Politie Suriname (KPS). Na de inspectie van politie-eenheden door het staatshoofd is het formeel gedeelte aangevangen.

Tot de aanwezigen behoorden vicepresident Ronnie Brunswijk, David Abiamofo ad-interim minister van Justitie en Politie en waarnemend korpschef Ruben Kensen. De president heeft in zijn toespraak op het Politie Opleidingscentrum benadrukt dat een goed functionerend en gemotiveerd korps van eminent belang is voor het waarborgen van de veiligheid.

Waarnemend korpschef Kensen gaf aan dat er intern na een grondige evaluatie van zowel het materieel, als personeel goed beleid geformuleerd zal worden. “De betrokkenheid van alle medewerkers zal centraal staan. Ik zal waken over een zodanige opstelling van het korps, waarbij er duidelijk tot uitdrukking zal komen dat er een personeelsvriendelijk en motiverend beleid uitgevoerd wordt”, zei Kensen. Volgens de politiefunctionaris zal de empathie en cohesie binnen de organisatie gestimuleerd worden.

De woordvoerder van de Surinaamse Politiebond (SPB), Revelino Eijk, heeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) aangegeven, dat het altijd goed is als de president als bevoegd gezag naar de werkers toekomt. “Het werkt altijd motiverend, ook is het goed dat de leden van de bond eerste hand informatie ontvangen van de hoogste gezagsdrager”, aldus Eijk. Hij geeft verder aan dat er al afspraken zijn gemaakt tussen de politiebond en het interim-managementteam hoe de samenwerking eruit moet zien.

David Abiamofo ad-interim minister van Justitie en Politie heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal ontwikkelingen met betrekking tot het korps met de aanwezigen te delen. De bewindsman heeft een kort review gepasseerd. “De reorganisatie van het apparaat is bijzonder belangrijk. Met de instelling van het interim-managementteam onder leiding van politiecommissaris Kensen is er al een aanzet gegeven om positieve hervormingen tot stand te brengen. Een belangrijk onderdeel betreft de herstructurering van de politieacademie en het politieonderwijs”, aldus Abiamofo.

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft aangegeven met bijzondere enthousiasme naar de toespraak van waarnemend korpschef Kensen te hebben geluisterd. “De gedrevenheid welke hij etaleert toont dat hij samen met de overige leden van het interim-managementteam de uitdagingen aan kan gaan om het korps gezond te maken,” zei de vp.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi met defilé en parade ontvangen bij politie