woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
3
(2)

President Santokhi met 12 man sterke delegatie naar het buitenland

lees ook ...

Man veroordeeld voor betrokkenheid bij drugssmokkel Suriname...

De militaire kamer heeft van de rechtbank Arnhem Commando Sil A. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar wegens zijn betrokkenheid bij drugs- en wapensmokkel. De 44-jarige A. wordt beschuldi...

President Chandrikapersad Santokhi bezoekt op uitnodiging van zijn ambtgenoot, Luis Abinader, de Dominicaanse Republiek van 4 tot en met 8 oktober aanstaande. Het is de eerste keer dat een Surinaamse president het land aandoet.

Het bezoek zal de bilaterale samenwerking op verschillende gebieden moeten versterken, waarnaast ook regionale en internationale issues aan de orde zullen komen. Eerder dit jaar is de Dominicaanse minister van Buitenlandse Zaken, Roberto Alvarez, op bezoek geweest in Suriname.

De betrekkingen tussen Suriname en de Dominicaanse Republiek zijn historisch altijd goed geweest. Suriname exporteerde Bruynzeel woningbouwpakketten naar het land. Het bezoek is belangrijk om de samenwerking tussen beide landen te verbreden op het gebied van handel en investeringen, functionele samenwerking op het gebied van onderwijs, energie en landbouw.

Verder zal er aandacht worden besteed aan regionale en internationale issues die effecten hebben op het Caribisch Gebied zoals klimaatverandering, klimaatfinanciering, de aanstaande klimaattop in Dubai, de oorlog in Ukraine en de politieke situatie in Haïti. De samenwerking met regionale organisaties zoals de Association of Caribbean States (ACS) en Caribbean Forum (CARIFORUM) zijn hier ook deel van. Er zullen verder verschillende overeenkomsten worden ondertekend op het gebied van personenverkeer, landbouw en luchtvaart.

De president werkt op 05 oktober 2023 een formeel programma af met daarin een persoonlijk onderhoud met het staatshoofd van de Dominicaanse Republiek. Daarnaast is er ook een bilaterale werkbespreking en een ontmoeting met hun volksvertegenwoordiging. Er reist een delegatie van 12 zakenlieden mee met president Santokhi. Deze zullen daar een eigen programma afwerken.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi met 12 man sterke delegatie naar het buitenland