zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi: “Meer zekerheid voor burgers in grondeigendom”

lees ook ...

Nagedachtenis Moiwana: herdenkingsdienst voor slachtoffers

Basisgemeente A Nieuw Tilii, samen met de stichtingen Moiwana en 8 December 1982, organiseerde zondag een herdenkingsdienst in Moiwana ter nagedachtenis aan de minstens 39 personen d...

De regering heeft haar inzet voor grondconversie bevestigd als een belangrijk onderdeel van haar beleid om burgers eigenaarschap te bieden. Op woensdag 8 mei 2024 werden tijdens de regeringsvergadering zoals gebruikelijk grondconversieaanvragen behandeld en goedgekeurd. Dit succesvolle proces toont aan dat de grondconversie gestaag vordert, met in totaal 306 goedgekeurde aanvragen deze week, wat een aanzienlijke bijdrage levert aan het totale aantal van 2.275 conversiebeschikkingen met een waarde van SRD 45.260.732,25 tot nu toe.

Opmerkelijk is dat dit alles tot stand is gekomen zonder tussenkomst van ambtenaren, wat de belofte van de regering van efficiëntie en transparantie benadrukt. President Chandrikapersad Santokhi heeft aangegeven dat de regering streeft naar meer zekerheid voor het volk door het proces van grondconversie te vereenvoudigen.

Hij legde uit dat percelen die al in grondhuur zijn, op naam van een individu of een stichting, nu in eigendom kunnen worden omgezet tegen een tarief van SRD 25 per vierkante meter, dat aan de staat wordt betaald. Hoewel de mogelijkheid voor grondconversie reeds bestond, was er weinig animo vanwege hoge conversietarieven en trage bureaucratie.

Om dit te veranderen, heeft de regering verschillende maatregelen genomen om het proces voor burgers te stroomlijnen. Burgers kunnen hun aanvragen eenvoudig uploaden via de Grondconversie-website (gov.sr) of hulp krijgen bij de Conversie Unit op Kerkplein nummer 8, van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 14.30 uur, of door te bellen naar 41 29 61.

De regering benadrukt haar inzet voor het welzijn en de zekerheid van haar burgers en moedigt iedereen aan om gebruik te maken van deze mogelijkheid om grondeigenaar te worden. Met dit initiatief streeft zij ernaar de bureaucratie te verminderen en de belangen van haar burgers te behartigen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: "Meer zekerheid voor burgers in grondeigendom"