Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Santokhi maakt nieuwe covid maatregelen bekend

Geplaatst

op

Santokhi 768x417

President Chandrikapersad Santokhi heeft het volk toegesproken op zondag 11 oktober 2020. Het staatshoofd gaf aan dat de regering de maatregelen voortzet om de covid-19 crisis verder te beheersen, alhoewel de situatie onder controle is. Wij moeten waakzaam blijven, omdat andere landen die in deze fase zijn gaan verslappen nu kampen met een volgende golf van de pandemie, waarvan Nederland een voorbeeld is. Een van de beperkingen is daarom het personenverkeer met Nederland vanwege de toename aan besmettingen daar.

Vanaf maandag 12 Oktober tot en met zondag 25 Oktober 2020 gelden de volgende maatregelen:

De algemene maatregelen blijven van kracht; Draag uw mond en neus bedekking Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID-afstand altijd in acht. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.

De rest van de maatregelen:

Het Uitgaansverbod is ingesteld van 21:00 uur in avond tot 05:00 in de ochtend. Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen: Het samenscholingsverbod is geldig voor groepen groter dan tien personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zullen geen dispensaties worden verleend.

Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn toegestaan uitsluitend indien en voor zover niet meer dan 50 (vijftig) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn.

Sportactiviteiten in de buitenlucht mogen normaal plaatsvinden; onverkort blijft van kracht dat contactsporten niet zijn toegestaan.

Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Bordelen, bars, nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke blijven gesloten.

Restaurants en andere commerciële eetgelegenheden mogen uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging open, tenzij zij beschikken over terrassen in de openlucht.

Verder zijn opengesteld; recreatieoorden,  gok- en vermakelijkheidsgelegenheden; waaronder casino’s en kansspelkantoren, sportscholen, yoga dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden, contact beroepen, zoals de fysiotherapeuten, kapsalons, kappers en barbershops en markten. Dit alles volgens de geldende protocollen met inachtneming van de covid maatregelen.

De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor rechtstreeks personenverkeer uit Nederland  met de toelichting dat: Personenverkeer uitsluitend is toegestaan voor repatrianten, essentieel personeel of in verband met spoedgevallen van persoonlijk aard. In alle gevallen kan reizen uitsluitend nadat de desbetreffende persoon toestemming heeft verkregen van de bevoegde Surinaamse autoriteiten. Zulks na overlegging van een negatieve realtime PCR test van maximaal 72 uur oud en 10 dagen quarantaine volgens de voorschriften van de Minister van Volksgezondheid.

Vluchten naar het binnenland worden hervat onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS.

Ten aanzien van de handhaving van de maatregelen is er een COVID Quick Response Team ingezet. Deze dienst is te bereiken op het nummer 105.

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Shazia
maandag 12 oktober 2020 01:02

En what about over het beveiligingskosten die 5000 srd op eiste ,staat niks daarover vermeldAdvertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen