donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi licht benoeming procureur-generaal en toekomstbeleid toe

lees ook ...

Mening Carl Breeveld adviseur partij DOE

Ex- parlementariër Carl Breeveld is adviseur van de politieke partij DOE.  De regering heeft volgens hem wel macro-economisch redelijk resultaat bereikt, maar het volk is vergeten. Grote armoede is da...

Op zondag 6 augustus was president Chandrikapersad Santokhi te gast in het programma ‘Welingelichte Kringen,’ dat wordt uitgezonden door ABC Radio. Hij is onder andere ingegaan op de benoeming van de procureur-generaal (pg). President Santokhi gaf inzicht in het proces achter de aanstelling van de nieuwe pg, Garcia Paragsingh.

Hij benadrukte dat de definitieve benoeming van de pg nauwkeurig was besproken binnen de regeringstop en dat deze beslissing zorgvuldig was gepland.Santokhi  onthulde dat er vraagstukken waren ingebracht door de vicepresident, niet vanuit persoonlijke voorkeur, maar als vertegenwoordiger van de politieke partij die hij leidt.

De president benadrukte dat kritiek op eerdere benoemingen serieus was genomen en dat advies was ingewonnen bij het Hof van Justitie, dat een profiel van de beoogde pg had opgesteld. Op basis van dit profiel heeft het Hof, na zorgvuldige evaluatie, aangeraden om Paragsingh als geschikte kandidaat voor de positie van pg te benoemen. Het is nu aan de president om de benoeming uit te voeren.

Regeerbeleid
President Santokhi wees op de afgelopen drie jaar van regeringsbeleid en gebruikte een analogie om het proces te beschrijven. Hij vergeleek het land met een huis dat dringend herstel en onderhoud nodig had. Belangrijke keuzes waren vereist om het land te transformeren. Hij benadrukte dat ondanks kleine verbeteringen, een stevige basis moest worden gelegd door schulden te herstructureren, de economie te ordenen en een solide fundament te creëren.

Santokhi wees op succesvolle vooruitgang, zoals stijgende internationale reserves en economische groei volgens IMF-voorspellingen. Het staatshoofd sprak ook over het sociale programma, waarbij ouderen automatisch in aanmerking komen voor een koopkrachtversterking. Hij benadrukte efficiënt bestuur en toegankelijkheid voor burgers. Het doel is om een robuuste basis te creëren voor goed bestuur, zodat het Surinaamse volk kan profiteren van natuurlijke hulpbronnen zoals goud en olie.

De plannen voor de tweede helft van de regeringsperiode werden eveneens besproken. Ministers zullen concrete doelen stellen om tastbare resultaten te bereiken, onder toezicht van een monitoringsteam.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi licht benoeming procureur-generaal en toekomstbeleid toe