dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi leidt Surinaamse delegatie naar COP28 in Dubai

lees ook ...

Mathoera benadrukt groei tijdens certificaatuitreiking Defen...

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie benadrukte tijdens de certificaatuitreiking aan onderofficieren, die hebben deelgenomen aan drie cursussen, het belang van het dagelijks verleggen van gr...

Een delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi zal van 30 november tot en met 1 december deelnemen aan de 28ste Klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP28) in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Tijdens de conferentie zullen staatshoofden en regeringsleiders, ondersteund door hun technische teams, opnieuw bijeenkomen om te discussiëren over de aanpak van klimaatverandering.

President Santokhi, die op dinsdag 28 november vertrok, verwacht dat tijdens COP28 diverse onderwerpen aan de orde zullen komen die voor Suriname van belang zijn. “Wij zullen actief participeren in de discussies, die moeten leiden tot concrete maatregelen om de diverse fondsen zoals loss and damage en adaptatie effectief te laten functioneren”, aldus de president.

Van belang is volgens het staatshoofd ook dat middelen aangewend worden voor inclusiviteit en capaciteitsopbouw, zodat Suriname op termijn over de nodige expertise kan beschikken. Die expertise is van belang om het Surinaamse bos en biodiversiteit op een duurzame manier te behouden en beschermen.

President Santokhi zegt dat Suriname vanwege zijn status als carbon negatief land, High Forest Low Deforestation land, en lid van onder andere de Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO) een voorname rol heeft in conferenties als COP28. “Vanwege het milieubelang maken ook minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en zijn technisch team deel uit van de delegatie.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi leidt Surinaamse delegatie naar COP28 in Dubai