zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi leidt delegatie naar China voor staatsbezoek

lees ook ...

225 kilo cocaïne uit Suriname in beslag genomen in Hong Kong...

De politie van Hong Kong heeft vrijdag bij een inval in een magazijn in het dorp Ping Che 225 kilo cocaïne onderschept en twee mannen van 22 en 29 jaar opgepakt. De drugs zaten verborgen in containers...

President Chan Santokhi staat aan het hoofd van een delegatie van 24 personen die op 9 april naar China vertrekt voor een officieel staatsbezoek, op uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping. Het officiële bezoek zal plaatsvinden op 12 en 13 april, met bezoeken aan Dalian en Shenzhen gepland. Op de agenda staan ook bezoeken aan een aantal bedrijven, waaronder Huawei.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking kondigde op woensdagavond tijdens een persconferentie aan dat verschillende overeenkomsten zullen worden getekend in China, evenals een schenking aan Suriname voor projectuitvoering. Een van de hoogtepunten tijdens de ontmoeting met president Xi zal de ceremoniële ondertekening zijn van de schuldherschikking met China ter waarde van ruim een half miljard US-dollar.

In plaats van een gecharterd vliegtuig te gebruiken, zal de presidentiële delegatie via commerciële vluchten naar Beijing reizen, wat aanzienlijk kosteneffectiever is. Dit betekent wel dat er twee dagen nodig zijn om vanuit Paramaribo in Beijing aan te komen. Minister Ramdin deelde mee dat, gezien het een staatsbezoek betreft, de echtgenote van de president ook deelneemt. Van de delegatie zijn 12 personen substantieel en de andere helft biedt ondersteuning. Naast minister Ramdin maakt ook zijn collega David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen deel uit van de delegatie.

Naast de officiële delegatie reist ook een groep zakenmensen en ondernemers mee. De bewindsman benadrukte dat alle reis- en verblijfkosten door de particulieren zelf worden gedragen. Ramdin voerde aan dat deze reis zichzelf meer dan 20 keer terugverdient, alleen al door de schenking die China zal doen. De presidentiële delegatie keert op 20 april terug naar Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi leidt delegatie naar China voor staatsbezoek