woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi leest verhaal voor op Veritasschool

lees ook ...

Regering en vakbonden bespreken kostprijscalculatie per Kwh

Het technisch team van de regering en het technisch team van de vakbonden hebben op woensdag 29 mei een presentatie gehouden waarin uitgebreid werd gediscussieerd over de kostprijscalculatie per Kwh e...

Kinderen van de Veritasschool hadden in verband met de Nationale Voorleesdag hoog bezoek van president Chandrikapersad Santokhi, die een verhaal heeft voorgelezen. Het staatshoofd was op 7 maart op bezoek bij de kinderen. Santokhi werd vergezeld door minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI) en zijn geestelijk adviseur, Harold Pultoo. 

Hij riep de samenleving en vooral ouderen op om meer te gaan schrijven. “Want met schrijven laat je wat achter,” zei hij. “In buitenlandse boeken schrijft men: in Suriname staan een synagoge en een moskee naast elkaar, maar weet u wat er daar gebeurt? En bent u ook bereid om daar te gaan kijken?” voegde hij eraan toe.

De president vindt dat wij in Suriname te weinig weten over elkaars cultuur. Er zou daarom een start gemaakt moeten worden met cultuuronderwijs op elke lagere school. Hij moedigde de leerlingen aan om veel te lezen, omdat zij hierdoor veel kennis kunnen vergaren.

Minister Saskia Walden die oud-leerling is van de Veritasschool, deelde haar ervaringen op deze onderwijsinstelling met de leerkrachten en leerlingen. Zij riep de kinderen op om te geloven, te blijven oefenen en lief te zijn voor elkaar. “Want, zo worden wij betere mensen,” stelde Walden.

Schoolhoofd Petra Burgzorg-Zoutkamp toonde zich ingenomen met het bezoek van het staatshoofd. Ze gaf aan dat de school jaarlijks rond de Nationale Voorleesdag activiteiten ontplooit voor de leerlingen. Met het bezoek van én het voorlezen door de president is er dit jaar een extra tintje aan gegeven.

In Suriname wordt jaarlijks op 4 maart de Nationale Voorleesdag gevierd. Op deze dag worden er op verschillende scholen speciale voorleesactiviteiten gehouden om het lezen bij jonge kinderen te stimuleren.

De president heeft ook een boek geschonken aan de school.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi leest verhaal voor op Veritasschool