zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
4.5
(2)

President Santokhi leeft mee met slachtoffers woningbrand Timmermanstraat

lees ook ...

Wisselkoersprognoses onjuist? Opsporingsverzoek Bordo nu oo...

- wisselkoersprognoses bedoeld om paniek in de gemeenschap te zaaien - intern opsporingsverzoek voor 'Bordo' Martinus nu ook gepubliceerd - Nederlandse marineschip Zijner Majesteit Pelikaan vandaag...

“Ik betuig mijn diepste medeleven aan de families die wonen aan de Timmermanstraat, met het verlies van hun woningen. Aan eenieder die slachtoffer is van deze tragedie, wens ik sterkte,” zegt president Chandrikapersad Santokhi. Dinsdag woedde een felle brand aan de Timmermanstraat, waardoor slachtoffers have en goed zijn kwijtgeraakt. Meer dan tien mensen zijn getroffen door deze vuurzee. Deze zijn intussen opgevangen. 

Met het regeerteam heeft het staatshoofd afgesproken om alles in het werk te stellen om de slachtoffers te ondersteunen. Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) deed ook namens Santokhi woensdag de plaats  aan en heeft gesproken met de slachtoffers van de brand.

“Hierna heeft hij mij verslag van zijn bezoek uitgebracht, alsook acties die zullen worden ondernomen om de slachtoffers te ondersteunen,” zegt de president.

Via het ministerie van Sozavo zullen de personen worden begeleid, zegt Ramsaran. Volgens de minister zijn er diverse beleidsmogelijkheden, waarvan men in gevallen van brand gebruik kan maken. “De regering zal de mensen zeker ondersteunen,” benadrukt hij.

“Ik heb mogen constateren dat de panden helemaal platgebrand zijn. Een van de mogelijkheden vanuit het departement is dat men in aanmerking kan komen van een woningbouwsubsidie. Dit zal een ruggensteun zijn om de panden weer te kunnen bouwen”, zegt Ramsaran.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi leeft mee met slachtoffers woningbrand Timmermanstraat