zondag 4 juni 2023
27.3 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi later deze maand naar Unasur vergadering

lees ook ...

Plannen voor Cultuur Boulevard langs de Waterkant om toerism...

Het gedeelte langs de Waterkant, vanaf de Waag tot aan het gemaal van de Jodenbreestraat, wordt aangepakt. De bedoeling is om een kunst en cultuur boulevard van te maken met een eventcentrum, theater,...

President Luiz Inácio Lula da Silva van Brazilië heeft initiatieven ondernomen om de Unión de Naciones Suramericanas (Unasur) weer bij elkaar te brengen en het regionale integratieproces te verbeteren. Op dinsdag 30 mei 2023 zal de “The Meeting of the Presidents of the Countries of South America” plaatsvinden, waarbij de staatshoofden van de 12 lidlanden van Unasur zullen samenkomen om het integratieproces van Zuid-Amerika in de wereld te bespreken.

President Chandrikapersad Santokhi zal namens Suriname deelnemen aan deze bijeenkomst. Het oprichtingsverdrag van Unasur werd in 2008 ondertekend en trad in werking in 2011 na de ratificatie door het negende lidland, Uruguay. Unasur heeft als doel om integratie te bevorderen op cultureel, sociaal, economisch en politiek gebied en prioriteitsgebieden gesteld om sociaaleconomische ongelijkheid te elimineren en sociale betrokkenheid te bevorderen.

In voorbereiding op het bezoek heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) deze week uitgebreid telefonisch overleg gehad met zijn Braziliaanse ambtgenoot Mauro Vieira. Tijdens het overleg is gesproken over het strategische doel van de aanstaande Summit om Unasur te reactiveren als regionaal integratiemechanisme en de strategische samenwerking tussen Suriname en Brazilië.

Brazilië ziet graag het mandaat van deze organisatie uitgebreid worden in het licht van nieuwe uitdagingen en veranderende omstandigheden in de wereld. De staatshoofden van de lidlanden zullen samenkomen om te bespreken hoe het integratieproces van Zuid-Amerika in de wereld kan worden verbeterd en het werk van Unasur kan worden voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi later deze maand naar Unasur vergadering