zondag 26 mei 2024
28 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: “Laat uw moskee een multifunctioneel gebouw zijn”

lees ook ...

Justitie voert verhoogde boetes voor verkeersovertredingen i...

Om verkeersovertreders te ontmoedigen en de verkeersveiligheid te garanderen, heeft de Justitie in 2022 de verhoging van boetes voor verkeersovertredingen aangekondigd en ingevoerd. Deze verhogingen z...

President Chandrikapersad Santokhi mocht als hoge gast bij moskee Djamaat Noeroel te Meerzorg de opening van het nieuwe gebouw verrichten. Hij mocht het lint doorknippen. Het gebedshuis is zaterdag geopend. “Uw moskee is een prachtig gebouw, welke kracht uitstraalt, maar laat het een multifunctioneel gebouw zijn,” zei de president.

Hij gaf mee dat het niet een gebedshuis moet zijn, waar gelovigen komen om te bidden, maar laat het een plek zijn, waar mensen, uit de buurt, maar indien nodig, ook van andere buurten, terecht kunnen, om problemen te bespreken en oplossingen vinden. “Het moet een multifunctionele locatie worden, die de gemeenschap, vooral de buurt ten goede komt, zoals ook elk geloof naartoe streeft”, was de boodschap van president Santokhi in zijn toespraak.

Moskee Djamaat Noeroel te Meerzorg. Foto: Kabinet van de President

Het staatshoofd feliciteerde eenieder, maar in het bijzonder, de moslim broeders en zusters. Hij hoopt dat de moskee ook een rol van betekenis kan spelen in de samenleving.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “Laat uw moskee een multifunctioneel gebouw zijn”