woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: “Laat uw moskee een multifunctioneel gebouw zijn”

lees ook ...

VHP blikt terug op 3 jaar na verkiezingen: uitdagingen in tu...

Drie jaar na de verkiezingen van 25 mei 2020, die plaatsvonden te midden van grote financiële onzekerheden, blikt Suriname terug. De VHP, met hun slogan "Wo 'Set 'En'", behaalde destijds een overweldi...

President Chandrikapersad Santokhi mocht als hoge gast bij moskee Djamaat Noeroel te Meerzorg de opening van het nieuwe gebouw verrichten. Hij mocht het lint doorknippen. Het gebedshuis is zaterdag geopend. “Uw moskee is een prachtig gebouw, welke kracht uitstraalt, maar laat het een multifunctioneel gebouw zijn,” zei de president.

Hij gaf mee dat het niet een gebedshuis moet zijn, waar gelovigen komen om te bidden, maar laat het een plek zijn, waar mensen, uit de buurt, maar indien nodig, ook van andere buurten, terecht kunnen, om problemen te bespreken en oplossingen vinden. “Het moet een multifunctionele locatie worden, die de gemeenschap, vooral de buurt ten goede komt, zoals ook elk geloof naartoe streeft”, was de boodschap van president Santokhi in zijn toespraak.

Moskee Djamaat Noeroel te Meerzorg. Foto: Kabinet van de President

Het staatshoofd feliciteerde eenieder, maar in het bijzonder, de moslim broeders en zusters. Hij hoopt dat de moskee ook een rol van betekenis kan spelen in de samenleving.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “Laat uw moskee een multifunctioneel gebouw zijn”