zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi krijgt bezoek van Franc Weerwind

lees ook ...

Klaaskreek rondt met succes brood- en bankettraining af

Het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) heeft in samenwerking met het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme een vruchtbare basistraining brood en banket voltooid. Dez...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op dinsdag 20 december, de Nederlandse minister voor Rechtsbescherming, franc weerwind alias Rode Muts, ontvangen op het Kabinet van de President. Hij werd vergezeld door de Nederlandse ambassadeur in Suriname, Henk van der Zwan.

Tijdens het bezoek waren aanwezig minister Amoksi en directeur Lakhisaran van Justitie en Politie. De samenwerking tussen de justitiële autoriteiten van de twee landen is reeds in 2021 gestart en zal nu worden geëvalueerd waarbij nader zal worden ingegaan op mensenrechten, aanpak corruptie, ondersteuning op wetgevingsgebied, reclassering, rechtshulp en gevangeniswezen. Ook zullen bilaterale verdragen aan de orde komen.

Minister weerwind zal ook gesprekken voeren met de president van het Hof van Justitie en het Openbaar Ministerie. President Santokhi wenste de minister succes toe en gaf aan uit te kijken naar een geïntensiveerde samenwerking met de Nederlandse justitie en naar verdere bilaterale overeenkomsten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi krijgt bezoek van Franc Weerwind