vrijdag 29 maart 2024
28 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi krijgt bezoek van Franc Weerwind

lees ook ...

Ondernemers krijgen gratis training in etikettering en verpa...

Het Onderdirectoraat Interne Markt, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), organiseert een driedaagse online training o...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op dinsdag 20 december, de Nederlandse minister voor Rechtsbescherming, franc weerwind alias Rode Muts, ontvangen op het Kabinet van de President. Hij werd vergezeld door de Nederlandse ambassadeur in Suriname, Henk van der Zwan.

Tijdens het bezoek waren aanwezig minister Amoksi en directeur Lakhisaran van Justitie en Politie. De samenwerking tussen de justitiële autoriteiten van de twee landen is reeds in 2021 gestart en zal nu worden geëvalueerd waarbij nader zal worden ingegaan op mensenrechten, aanpak corruptie, ondersteuning op wetgevingsgebied, reclassering, rechtshulp en gevangeniswezen. Ook zullen bilaterale verdragen aan de orde komen.

Minister weerwind zal ook gesprekken voeren met de president van het Hof van Justitie en het Openbaar Ministerie. President Santokhi wenste de minister succes toe en gaf aan uit te kijken naar een geïntensiveerde samenwerking met de Nederlandse justitie en naar verdere bilaterale overeenkomsten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi krijgt bezoek van Franc Weerwind