Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Santokhi kondigt vanavond nieuwe COVID-19-maatregelen aan

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Chan Santokhi, president van de Republiek Suriname, maakt vanavond om 18:00 uur in een televisietoespraak de nieuwe COVID-19-maatregelen bekend. De regering heeft eerder aangekondigd, dat zij wil overgaan tot normalisatie van het bedrijfsleven. Per sector en bedrijfstak zijn er protocollen ontwikkeld in samenspraak met de belanghebbenden.

Volgens deskundigen vertoont het aantal besmettingen in Suriname een dalende trend. Suriname is dit weekend nog in total lockdown, die duurt tot en met morgen 05:00 uur.  Velen duimen dat het staatshoofd de lockdown in vooral het weekend opheft. Of dat zal gebeuren is niet bekend. Al geruime tijd is er dagelijks avondklok van 20:00 tot 05:00 uur. De verwachting is wel dat er versoepeling komt.

Bussen in Suriname zijn al langer dan vijf maanden in de garage, waardoor vele gezinnen inkomen ontberen. Ook casino’s, restaurants, gebedshuizen en sportscholen zijn al een poos dicht. Samenscholing van meer dan vijf personen is namelijk niet toegestaan.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Clasien
zondag 13 september 2020 19:42

President hr,Santoki het helpt niet.Mensen luisteren toch niet naar U, en salarissen blijft omhoog gaan bijv,uw families,vrienden en hoe zit het voor die mensen die afgelopen 5a7 maanden geen salarissen hebben ontvangen, U blijft voor hoge pieten meer betalen, levensmiddelen stuk DUURDER wat kunt U voor burgers doen BELACHELIJK is dit te horen en op YOUTUBE te ZIEN ,IK had VEEL POSITIEVER van u verwacht

Els
zondag 13 september 2020 21:54

Beste President ik hoop dat lukt met de versoepeling.
Mijn dochter gaat vandaag werken na al die lockdouwn.
Ik wens haar ook succes.
Hopelijk dat Suriname weer tot de oude word🙏❤
Ik denk aan mijn kleinkinderen 🙏🙏

Keyara
zondag 13 september 2020 22:48

Clasien
Heb u de loonstrook gezien van de mensen die u hier genoemd heb,wat heeft president Santoki hier mee maken …..van afgelopen 5 tot 7 maanden moet u beroep doen op voormalig president ook van de prijs verhoging heb je eens nagedacht in welk situatie het land verkeerd waarom maak je verwijt aan iets dat je niet zo goed weet ,vroeger was het al ook … gun de tijd aan de autoriteiten en denk positief …bid voor het land ,dat breng je tot andere gedachte je zult anders over denken

Lunes Armand
zondag 13 september 2020 23:59

Te hopen dat er zeer weinig tot geen mazen in de protocollen zijn en dat deze door de bevolking in acht worden genomen.
Hopelijk dat wij binnenkort niet wederom hoeven te versherpen!! wat niet vreemd zou zijn indien het gebeurt. Moge het zijn dat de president niet aan dovemans oren heeft gesproken!!Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen