dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
3
(2)

President Santokhi kondigt strengere controle op benzine aan

lees ook ...

HVB benadrukt urgentie van bestrijding en roept op tot actie...

Het recente schandaal rondom het Pan American Real Estate Woningbouwproject heeft opnieuw aan het licht gebracht hoe fragiel en ondoorzichtig het overheidsapparaat kan zijn b...

President Chandrikapersad Santokhi heeft strengere controles op benzine aangekondigd. Dit zei Santokhi tijdens de regeringspersconferentie op 28 november. De goudsector zal nu benzine moeten kopen tegen de marktconforme prijzen. Er zal gekeken worden naar locaties waar pompstations zullen komen waar alleen de goudsector kan tanken.

Hier zullen er dan marktconforme prijzen gehanteerd worden. Door deze maatregel zullen de inkomsten van de staat verhoogd worden, waardoor de rest van de samenleving gegarandeerd is om benzine te kunnen kopen tegen betaalbare prijzen.

Ook door de komst van de Oli Moni Karta zal er gekeken worden naar mensen die deze hard nodig hebben. Er zal dan per maand een bepaald bedrag gestort worden op de kaart waarmee de samenleving dan kan gaan tanken. Hierdoor zal de smokkel van benzine ook voorkomen worden.

Subsidie
Iedere maand subsidieert de regering ruim SRD 400 miljoen aan brandstof ten behoeve van de samenleving. Deze subsidie drukt zwaar op het budget van de staat, zei de president.

“De regering heeft de subsidie op brandstof, kookgas en andere producten voortgezet. Vanwege de ontwikkelingen op internationaal vlak is de subsidie voor brandstof onhoudbaar hoog geworden”, zei het staatshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi kondigt strengere controle op benzine aan