woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
5
(2)

President Santokhi kondigt Platform voor Diaspora aan

lees ook ...

DNA tekent condoleance register ex-premier Udenhout

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc LL.B, heeft op 26 mei jongstleden, op het Presidentieel Paleis, het condoleance register van de heer drs Willem Alfred Udenhout getekend...

Bij de VHP-Nederland Meet and Greet, op 6 september 2021 kondigde President Santokhi aan dat er een platform voor diaspora opgericht zal worden. Het staatshoofd stond na zijn toespraak het aanwezige publiek te woord en antwoordde daarbij vragen die aan hem werden gesteld.

President Santokhi zegt dat het platform bedoeld is om de diaspora samenwerking te structuren tussen het diaspora instituut Suriname en dat in Nederland. Alle diaspora organisaties zullen worden uitgenodigd om als netwerkorganisatie onder de paraplu van het diaspora instituut te werken.

Iedereen gaat de ruimte krijgen om een bijdrage te leveren. Met de twee diaspora instituten zal duurzaam en gestructureerd integraal diasporabeleid ontwikkeld worden. Er zal ook een databank worden ontwikkeld voor de criteria waaraan personen moeten voldoen die een bijdrage wensen te leveren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi kondigt Platform voor Diaspora aan