vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi kondigt hoopvolle toekomst voor Suriname aan

lees ook ...

VHP-fractieleider uiting bezorgdheid over daling wisselkoers...

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente daling van de wisselkoers bij de cambio's. Hij benadrukte dat deze schommelingen de samenleving schaden en da...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens zijn nieuwjaarstoespraak de aanvang van een veelbelovend hoofdstuk voor Suriname aangekondigd. Terwijl het land de vruchten plukt van opofferingen, benadrukt het staatshoofd de noodzaak van hernieuwde hoop, versterkt geloof, eenheid en diepgewortelde vaderlandsliefde. President Santokhi roept op tot het gezamenlijk genieten van de opbrengsten van de inspanningen en het terzijde leggen van verschillen om gezamenlijk te bouwen aan een schitterende toekomst, met een speciale nadruk op natievorming.

In zijn vooruitblik op 2024 legt het staatshoofd de nadruk op economische ontwikkeling, woningbouwprojecten, sociale programma’s, toegankelijkheid tot betaalbaar voedsel, versterking van de rechtsstaat, veiligheid, gezondheidszorg en inclusief onderwijs. Infrastructuur blijft volgens hem ook een prioriteit van de regering. President Santokhi waardeert het doorzettingsvermogen van het volk en benadrukt het gezamenlijke succes in het herstructureren van de schuldenlast, het herwinnen van internationaal vertrouwen en het aantrekken van investeerders.

“Internationaal is Suriname weer een gerespecteerde en betrouwbare gesprekspartner. Investeerders tonen hernieuwde belangstelling. Onze olie- en gassector ondergaat een omslag die aanzienlijke inkomsten zal genereren.” Het staatshoofd merkt op dat positieve ontwikkelingen op internationaal niveau in het nieuwe jaar hun weerslag zullen hebben op de lokale economie. “Dit zal een positieve invloed hebben op de kosten van ons levensonderhoud”, onderstreept de president. Hij spreekt de intentie uit om samen met alle Surinamers te werken aan een duurzaam, stabiel en gezond Suriname.

President Santokhi roept op: “Laten we gezamenlijk stelling nemen tegen intimidatie, geweld en negatieve invloeden in de samenleving en op sociale media. In dit nieuwe jaar zullen we met kracht optreden om het gevoel van veiligheid te waarborgen en etnische spanningen tegen te gaan. Onze multiculturele samenleving vereist eenheid, samenwerking, begrip, respect en verwerping van etnische politiek.” Het staatshoofd staat ook stil bij de nieuwe kieswet, die volgens hem meer inhoud en kracht geeft aan de democratie. President Santokhi wenst de totale samenleving een voorspoedig nieuwjaar en moedigt aan om gezamenlijk te blijven bouwen aan een stralend Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi kondigt hoopvolle toekomst voor Suriname aan