zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi kondigt herziening aan na verloren Stalweide-zaak

lees ook ...

Tieners beroofd door gewapende mannen

Gisteravond zijn J.A. (16) en A.P., die vandaag 15 jaar is geworden, beroofd in het inheemse dorp Powakka. Vier gewapende mannen hebben de tieners beroofd van onder andere een buiktasje met geld, een ...

President Chandrikapersad Santokhi onthulde dat het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) ervoor heeft gekozen om geen advocaat af te vaardigen tijdens de juridische behandeling van de controversiële Stalweide-zaak. Deze tactiek leidde tot een overwinning voor de eiser, Radji Enterprises, doordat GBB geen verdediging bood.

De beslissing van GBB om geen juridische vertegenwoordiging te sturen kwam ter sprake toen een stuk van Stalweide in Nickerie, eerder toegewezen aan Radji Enterprises, werd ingetrokken door de president. Radji Enterprises daagde dit besluit succesvol aan bij de rechter.

President Santokhi heeft deze kwestie besproken met vicepresident Ronnie Brunswijk en de betrokken advocaat en benadrukte dat juridische experts momenteel werken aan een grondige aanpak van de situatie. Hij plant om deze zaak, samen met andere problemen rondom het ministerie van GBB, te bespreken tijdens de komende vergadering van de Regeringsraad.

Het gebruik van Stalweide door boeren uit Nickerie, als plek om hun koeien te houden buiten de rijstvelden, werd door de president aangehaald als een kritiek punt. Hij verduidelijkte dat Stalweide eigendom is van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), dat het land heeft uitgeleend aan de boeren via een organisatie, wat suggereert dat LVV ook een rol speelt in deze juridische strijd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi kondigt herziening aan na verloren Stalweide-zaak