maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi kondigt hervormingen zorg aan

lees ook ...

EBS federation board expels 5 members who want election

The Energiebedrijven Suriname board union (EBS) has expelled five members with immediate effect. They have one month to defend themselves. The board, led by Steve Geerlings, states that the members ha...

In het nieuwe regeerjaar ook in de zorgsector zal de regering verschillende nieuwe voorstellen doen ter verbetering van de Zorg. De zorgsector zal in zijn algemeenheid doorgelicht, geordend en geherstructureerd worden. Dit zei  president Chandrikapersad op donderdag 11 november 2021 tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in het parlement.

Het staatshoofd zei daarbij dat het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) binnen het ministerie van Volksgezondheid een directoraat zal worden, belast met de preventieve zorg. Ook de internationale en regionale samenwerking, ter verbetering van de gezondheidszorg, zal worden geïntensiveerd. De regering richt zich hierbij in het bijzonder op Nederland en de Verenigde Staten. Het uiteindelijk doel is om de gezondheidszorg te transformeren van curatieve naar preventieve zorg, met een sterke focus op “healthy lifestyle”.

Binnen het Sociaal Pakket waar het staatshoofd eerder in zijn betoog op inging, zal ook de Wet Nationale Basiszorgverzekering worden verbeterd, zodat de zorg effectiever en efficiënter kan worden aangeboden aan de samenleving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi kondigt hervormingen zorg aan