maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
2.5
(2)

President Santokhi: “Koers stabiliseren en binnen perken houden cruciaal”

lees ook ...

VHP-fractieleider uiting bezorgdheid over daling wisselkoers...

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente daling van de wisselkoers bij de cambio's. Hij benadrukte dat deze schommelingen de samenleving schaden en da...

Het stabiliseren van de koers en die binnen de perken houden zijn twee zaken die volgens president Chandrikapersad Santokhi cruciaal zijn. Dit zei het staatshoofd maandag tijdens een persconferentie van de regering. De begroting moet redelijk in balans zijn en de uitgaven moeten voor het belangrijkste deel betaald worden met onze inkomsten.

“Onze verdiencapaciteit als samenleving moet omhooggaan”, benadrukte het staatshoofd. De verdiencapaciteit van de Surinaamse economie moet volgens de president in rap tempo worden opgevoerd. “De verhoging van overheidsinkomsten, verhoging van brandstoftarieven, btw-invoering en rente op de OMO-winsten zijn belangrijk”.

Santokhi heeft opgemerkt dat douanedienst onder facturering drastisch zal moeten aanpakken. “De inning bij de belastingdienst moet geïntensiveerd worden.” Het staatshoofd heeft aangeven, dat de regering vorige week woensdag tijdens een regeringsraadsvergadering breedvoerig heeft gediscussieerd met deskundigen.

“Er zijn een aantal maatregelen besproken die mogelijk voor meer koersstabiliteit kunnen zorgen. Deze maatregelen zijn in een matrix vervat en bestaan uit maatregelen die onmiddellijk zullen ingaan of voortgezet zullen worden”, zei de president.

Na de noodzakelijke voorbereidingen zulle de maatregelen binnen een paar dagen worden ingevoerd, stelt Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “Koers stabiliseren en binnen perken houden cruciaal”