vrijdag 29 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
4
(1)

President Santokhi knipt lint gezondheidscentrum Koewarasan door

lees ook ...

Ondernemers krijgen gratis training in etikettering en verpa...

Het Onderdirectoraat Interne Markt, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), organiseert een driedaagse online training o...

Te Koewarasan is vrijdag het nieuwe gezondheidscentrum van de Regionale Gezondheidsdienst Suriname (RGD) in gebruik genomen. Dit centrum is onderdeel van het ‘Health Facilities Improvement Project.’ President Chandrikapersad Santokhi heeft de nieuwe dependance middels het doorknippen van het lint en het onthullen van het naambord officieel voor geopend verklaard.

Het project bestaat uit een zevental projecten die gefinancierd worden door de OPEC-Fund for International Development (OFID) welke geïnitieerd is door de regering en de betrokken actoren, met name de Project Management Unit (PMU) van het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Financiën en Planning en de RGD. Na onderhandeling met de Islamic Development Bank (IsDB) zijn middelen beschikbaar gesteld voor de bouw. Hierna werd op 12 mei 2021 het startsein gegeven door president Santokhi.

Het centrum waarin er ook een apotheek is meegenomen, is een van de drie centra die nog op het programma staat binnen dit traject. Hierna volgt op 12 mei aanstaande de opening van het gezondheidscentrum aan de Derde Rijweg. Op een nader te bepalen datum volgt ook het gezondheidscentrum te Wonoredjo. Volgens president Santokhi is met de ingebruikname van deze RGD-poli de gezondheidszorg in de eerste lijn versterkt.

Zowel het staatshoofd als minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zijn het er met elkaar eens dat het centrum ruimte biedt om samenwerkingen aan te gaan met actoren op medisch gebied zoals laboratoria, health centers en tandheelkundige klinieken. Dit zal werkverschaffing bieden voor, niet alleen de lokale bewoners maar ook voor ambtenaren die geen duidelijk omschreven taak hebben. Deze kunnen getraind worden in Basic Healthy Lifestyles zodat zij als gezinscoaches kunnen worden ingezet.

RGD-directeur, Nishita Gajadin zegt dat de diensten op een kwalitatief niveau geleverd zullen worden naar de samenleving toe. “De RGD verleent in de eerstelijnszorg de diensten in de kustvlakte en kent de noodzaak van het public health aspect ”, stelt Gajadin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi knipt lint gezondheidscentrum Koewarasan door