woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi installeert technische commissie wijziging Kiesregeling

lees ook ...

OW presenteert ambitieus plan voor vernieuwing en verfraaiin...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een ambitieus plan gepresenteerd voor de vernieuwing en verfraaiing van de historische Waterkant in Paramaribo, waarbij kunst en cultuur een centrale rol ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een technische commissie geïnstalleerd om te werken aan het samenstellen van een ontwerpwet voor de goedkeuring van een gewijzigde kiesregeling. De commissie heeft de opdracht om binnen twee maanden een conceptwet af te hebben, waarna deze spoedig naar De Nationale Assemblee gestuurd kan worden voor behandeling.

Het doel van de regering is om de nieuwe wet met betrekking tot de wijzigingen van het kiesstelsel voor eind van dit jaar goedgekeurd te hebben. Hiermee wil de regering ervoor zorgen dat de algemene-, vrije- en geheime verkiezingen van 2025 niet in gevaar komen. De technische commissie wordt voorgezeten door directeur van het kabinet Adjay Moensie en bestaat uit ruim 10 leden en adviseurs uit verschillende disciplines.

De commissie zal werken op basis van de voorgedragen aanpassingen van de Presidentiële Studiegroep Aanpassing Kiesstelsel. President Santokhi heeft beloofd al het mogelijke in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat de nieuwe wet in 2023 wordt goedgekeurd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi installeert technische commissie wijziging Kiesregeling