donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi in september naar Nederland

lees ook ...

De moordenaar van Slivien Ritfeld

Het volgende bericht rouleert op social media. Soms zijn deze berichten gedeeltelijk waar, maar vaak is het de naakte waarheid. Het gaat over Slvien Ritfeld, eigenaar van club Satchmo en het bericht i...

De eerder door president Chandrikapersad Santokhi uitgestelde reis naar Nederland gaat nu in september door. Tijdens zijn werkbezoek zal het staatshoofd een toespraak houden voor een collectieve zitting van de Eerste en Tweede Kamer; het Nederlandse parlement. “Dit is een historisch moment,” zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking (BIBiS).

Het bezoek zou eigenlijk eerder in het jaar plaatsvinden, maar kon niet meer worden uitgevoerd vanwege de verslechterende Covid-situatie in zowel Suriname als in Nederland. Minister Ramdin zegt verder dat de planning voor en voorbereiding op de reis goed verloopt. Met de president zullen enkele ministers ook meereizen.

“Het ingezette proces tot herstel zal naar een hoger niveau getild worden. Ook de politieke besprekingen met betrekking tot de samenwerking, zal besproken worden. In dit verband spreekt het staatshoofd het Nederlandse parlement toe,” zegt de BIBIS-minister.

De president zal ontvangen worden door vooraanstaande autoriteiten van het land. Het bezoek zal vanuit Paramaribo gecoördineerd worden, met als speerpunt: de Surinaamse ambassade in Nederland. Er zijn ook activiteiten gepland met de diasporagemeenschap. Santokhi zal een programma met hen aflopen, met inachtneming van alle Covid-maatregelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi in september naar Nederland