woensdag 29 maart 2023
30 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi in Nederland

lees ook ...

Alakondre Puwema Neti voor uitbanning rassendiscriminatie

Matai Zamuël, de mannelijke Caricom-Jeugdambassadeur voor Suriname (2022-2024), is de motor achter de Alakondre Puwema Neti. Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 21 maart 2023 in Theater Thalia en ...

President Chandrikapersad Santokhi is Vandaag 6 september goed aangekomen in Nederland. Het Surinaamse staatshoofd is er samen met drie ministers voor een werkbezoek. Hij zei voor zijn vertrek vanuit Suriname dat het werkbezoek gezien moet worden als het hoogtepunt van de samenwerkingsrelatie die hersteld is na aantreden van de huidige Surinaamse regering.

Het staatshoofd sprak van een zware agenda, die in Nederland afgehandeld zal worden. Voorafgaand aan dit werkbezoek heeft president Santokhi twee keer telefonisch overleg gehad met de Nederlandse premier Mark Rutte. President Santokhi zet zich in op de sterke kanten van het gedeelde verleden met het voormalige moederland. “Suriname is, al meer dan 45 jaar, een onafhankelijk land. Als wij nieuwe toenadering tot Nederland zoeken, dan is het als volwaardige partner, ”aldus het staatshoofd.

Minister-president Mark Rutte ontvangt president Santokhi op woensdag 8 september op het ministerie van Algemene Zaken. Tijdens een werklunch zal onder meer gesproken worden over samenwerking op het gebied van landbouw, de rechtsstaat, financieel beleid, buitenlandse politiek en de bestrijding van het coronavirus. Van Nederlandse zijde zullen de ministers Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken), minister Wopke Hoekstra (Financiën) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) aanzitten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi in Nederland