zaterdag 25 mei 2024
31 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi in het parlement

lees ook ...

Ministerie van EZ biedt personeel training in basisvaardighe...

Het Directoraat Ondernemerschap (DO) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft het personeel van het ministerie voorzien van een training genaamd...

President Chandrikapersad Santokhi ging vandaag tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblee in op diverse vragen van parlements-leden. Het staatshoofd merkte op dat de koersbeteugelings- maatregelen niet geïsoleerd uitgevoerd worden.

De president gaf het volgende aan: “De koers beteugelingsmaatregelen worden in samenhang met het totaal hervormingstraject uitgevoerd, welke is ingezet om onze economie weer gezond te maken”. Het staatshoofd zei volledig te begrijpen dat het sociaal programma sneller uitgevoerd moet worden. “De druk vanuit de samenleving is voelbaar.”

Hij zei dat er gewerkt moet worden aan bepaalde bureaucratische aspecten. “Er is een zeer dringend gesprek geweest met de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het Project Management Team. De betaling van de SRD 1800,- koopkrachtversterking aan zwakke huishoudens moet veel sneller en efficiënter”, verduidelijkte de president. Hij gaf de opdracht om de mensen die al geïdentificeerd zijn alvast uit te betalen. “De gelden zijn al gealloceerd. We moeten de mensen tegemoetkomen.”

President Santokhi gaf verder aan dat het zeer belangrijk is om de lokale productie te stimuleren. “Dit zal werkgelegenheid creëren en zullen we als land gelden kunnen genereren. Om de lokale productie te stimuleren is het investeringsbeleid ook geïntensiveerd.” Het staatshoofd gaf ook aan dat vertrouwen ook een cruciaal aspect is om de koers te kunnen beteugelen. “Als er geen vertrouwen is in onze munteenheid zullen mensen steeds besluiten om hun gelden om te zetten in vreemde valuta. We zullen dit moeten ontmoedigen met tal van maatregelen die eerder al gepresenteerd zijn”, aldus het staatshoofd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi in het parlement