woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
3.7
(3)

President Santokhi: “IMF-steunprogramma heeft Suriname stabieler gemaakt”

lees ook ...

JusPol minister belooft actie tegen toenemende criminaliteit...

Granman Lesley Valentijn van de Matuariërs leidde een delegatie die ontvangen werd door minister Kenneth Amoksi om hun bezorgdheid te uiten over toenemende criminele activiteiten in het Matawai-gebied...

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaf twee jaar geleden groen licht voor het steunprogramma van Suriname. President Chandrikapersad Santokhi reflecteert op de uitkomsten van het programma. “Hoewel er veel kritiek was en het programma gepaard ging met uitdagingen, zie wat deze regering onder mijn leiderschap heeft weten te bereiken,” verklaart Santokhi.

“Bij de start van 2024 bevindt het Surinaamse volk zich in een stabielere situatie.” De wisselkoers is stabiel en de internationale reserves zijn gestegen tot meer dan US$ 1 miljard. De kasreserve is nu meer dan US$ 450 miljoen en de importdekking is gestegen van 0 maanden naar 5 tot 6 maanden. De economische groei is gestegen van -8% naar 2,3%.

“De regering nam het land over met een schuldenplafond van 165%”, zegt Santokhi. “Dit plafond is nu 119% en we werken langzaam naar de norm van 60%.”

Het begrotingstekort is gedaald van 19% naar 4%. De inflatie is gedaald van 60% naar 40% en de verwachting is dat deze in 2024 zal dalen tot 17%. “Ik had beloofd dat ik dit land zou redden”, zegt Santokhi. “Die belofte zal ik zeker nakomen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: "IMF-steunprogramma heeft Suriname stabieler gemaakt"