zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi houdt vervolgvergadering met veiligheidsbonden

lees ook ...

Goed bestuur prioriteit verkiezingen 25 mei 2025

“Goed bestuur is een van de prioriteiten bij de verkiezingen van volgend jaar 25 mei 2025”. Dit heeft de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) benadrukt bij de zondag gehouden partij congr...

Op dinsdag 12 september 2023 had President Santokhi en het clusterteam een vervolg van de spoedvergadering van vrijdag 08 september 2023 met  de veiligheidsbonden van de Beveiliging en Bijstandsdienst (BBS), het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), en het Korps Brandweer Suriname (KBS).

De korpsen waren in staking gegaan vanwege ontevredenheid over afspraken die nog niet gerealiseerd waren door de regering. Na een aantal voorstellen te hebben besproken, is overeengekomen dat de cluster van ministers, het onderhandelingsorgaan en het bestuur van de vakbonden hun behoeften nader zouden uitwerken.

De president opende de vergadering door te benadrukken dat er op vrijdag afspraken waren gemaakt om gesprekken te voeren met het clusterteam van ministers. Deze gesprekken worden samen met het onderhandelingsorgaan voortgezet. Tijdens deze bijeenkomst zijn verschillende onderwerpen besproken, waaronder specifieke toelagen en andere compensaties voor de veiligheidsbonden. Echter heeft de regering duidelijk gemaakt dat zij zich in een budgettaire uitdaging bevindt waardoor de begroting voor dit jaar geen ruimte meer heeft.

De regering begrijpt de druk die op de samenleving en de veiligheidsbonden rust en is zoekende naar oplossingen. Hoewel de begroting het niet toelaat, zal alsnog gekeken worden of er kan worden geschoven met middelen om deze groepen tegemoet te komen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi houdt vervolgvergadering met veiligheidsbonden