maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi houdt vervolgvergadering met veiligheidsbonden

lees ook ...

The President addresses businesses in New York

President Chan Santokhi has arrived in New York. He'll take part in the General Assembly of the UN. A thorough schedule that includes bilateral talks as well as trade and investment restrictions will ...

Op dinsdag 12 september 2023 had President Santokhi en het clusterteam een vervolg van de spoedvergadering van vrijdag 08 september 2023 met  de veiligheidsbonden van de Beveiliging en Bijstandsdienst (BBS), het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), en het Korps Brandweer Suriname (KBS).

De korpsen waren in staking gegaan vanwege ontevredenheid over afspraken die nog niet gerealiseerd waren door de regering. Na een aantal voorstellen te hebben besproken, is overeengekomen dat de cluster van ministers, het onderhandelingsorgaan en het bestuur van de vakbonden hun behoeften nader zouden uitwerken.

De president opende de vergadering door te benadrukken dat er op vrijdag afspraken waren gemaakt om gesprekken te voeren met het clusterteam van ministers. Deze gesprekken worden samen met het onderhandelingsorgaan voortgezet. Tijdens deze bijeenkomst zijn verschillende onderwerpen besproken, waaronder specifieke toelagen en andere compensaties voor de veiligheidsbonden. Echter heeft de regering duidelijk gemaakt dat zij zich in een budgettaire uitdaging bevindt waardoor de begroting voor dit jaar geen ruimte meer heeft.

De regering begrijpt de druk die op de samenleving en de veiligheidsbonden rust en is zoekende naar oplossingen. Hoewel de begroting het niet toelaat, zal alsnog gekeken worden of er kan worden geschoven met middelen om deze groepen tegemoet te komen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi houdt vervolgvergadering met veiligheidsbonden