dinsdag 9 augustus 2022
27.8 C
Paramaribo
15.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi hoort knelpunten douanebond aan; meer ambtenaren nodig

lees ook ...

21-jarige Kirtie Binda met visuele beperking gaat rechten st...

Voor de 21-jarige Kirtie Binda is leven met een visuele beperking geen belemmering geweest om te studeren. Zij heeft dit schooljaar de middelbare school succesvol afgerond. Binda zat op het VWO 4 en i...

Voorzitter Joyce de Vlugt van de Douanebond heeft diverse knelpunten gedeeld met president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd heeft vrijdag breedvoerig gesproken met het bestuur van de douanebond. Een van de uitdagingen is het tekort aan douaneambtenaren. “Werving is een van de aspecten welke direct aandacht behoeft van de regering. We zitten met een tekort aan ambtenaren. Dit zorgt voor een enorme werkdruk”, aldus de vakbondsvrouw.

Capaciteitsversterking, woningbouw, uitbetaling overuren, inspraak vermogen en het douaneakkoord zijn op agenda geweest van dit dialoog. De Vlugt gaf aan dat het douaneakkoord herziening behoeft. “Het douaneakkoord is verouderd, wij vragen aandacht dat dit gewijzigd wordt, rekening houdende met de actuele ontwikkelingen.”

President Santokhi is ingenomen met de constructieve houding van het bestuur van de bond en heeft toegezegd dat alle knelpunten serieus aangepakt zullen worden. Het staatshoofd heeft de vakorganisatie enkele oplossingsmodaliteiten voorgehouden. Er komt een vervolggesprek met het bestuur, de minister van Financiën en Planning en de Inspecteur der Invoerrechten en Accijnzen.

De douanebond is als lid van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), eerder deelgenoot geweest van een overleg met de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi hoort knelpunten douanebond aan; meer ambtenaren nodig