vrijdag 29 maart 2024
28 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi hoort knelpunten douanebond aan; meer ambtenaren nodig

lees ook ...

Suriname introduceert SRD 200 en 500 biljetten voor snellere...

De Centrale Bank van Suriname (CBvS), verantwoordelijk voor de uitgifte van bankbiljetten, heeft aangekondigd dat zij de geldcirculatie in het land zal verrijken met nieuwe coupures van SRD 200 en SRD...

Voorzitter Joyce de Vlugt van de Douanebond heeft diverse knelpunten gedeeld met president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd heeft vrijdag breedvoerig gesproken met het bestuur van de douanebond. Een van de uitdagingen is het tekort aan douaneambtenaren. “Werving is een van de aspecten welke direct aandacht behoeft van de regering. We zitten met een tekort aan ambtenaren. Dit zorgt voor een enorme werkdruk”, aldus de vakbondsvrouw.

Capaciteitsversterking, woningbouw, uitbetaling overuren, inspraak vermogen en het douaneakkoord zijn op agenda geweest van dit dialoog. De Vlugt gaf aan dat het douaneakkoord herziening behoeft. “Het douaneakkoord is verouderd, wij vragen aandacht dat dit gewijzigd wordt, rekening houdende met de actuele ontwikkelingen.”

President Santokhi is ingenomen met de constructieve houding van het bestuur van de bond en heeft toegezegd dat alle knelpunten serieus aangepakt zullen worden. Het staatshoofd heeft de vakorganisatie enkele oplossingsmodaliteiten voorgehouden. Er komt een vervolggesprek met het bestuur, de minister van Financiën en Planning en de Inspecteur der Invoerrechten en Accijnzen.

De douanebond is als lid van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), eerder deelgenoot geweest van een overleg met de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi hoort knelpunten douanebond aan; meer ambtenaren nodig