zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi hoort knelpunten douanebond aan; meer ambtenaren nodig

lees ook ...

Sarwesh Bachoe omgekomen bij eenzijdig verkeersongeval

Sarwesh Badhoe is afgelopen donderdag dodelijk omgekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. Bachoe reed aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg. Volgens familie was hij onderweg naar school toen hij wer...

Voorzitter Joyce de Vlugt van de Douanebond heeft diverse knelpunten gedeeld met president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd heeft vrijdag breedvoerig gesproken met het bestuur van de douanebond. Een van de uitdagingen is het tekort aan douaneambtenaren. “Werving is een van de aspecten welke direct aandacht behoeft van de regering. We zitten met een tekort aan ambtenaren. Dit zorgt voor een enorme werkdruk”, aldus de vakbondsvrouw.

Capaciteitsversterking, woningbouw, uitbetaling overuren, inspraak vermogen en het douaneakkoord zijn op agenda geweest van dit dialoog. De Vlugt gaf aan dat het douaneakkoord herziening behoeft. “Het douaneakkoord is verouderd, wij vragen aandacht dat dit gewijzigd wordt, rekening houdende met de actuele ontwikkelingen.”

President Santokhi is ingenomen met de constructieve houding van het bestuur van de bond en heeft toegezegd dat alle knelpunten serieus aangepakt zullen worden. Het staatshoofd heeft de vakorganisatie enkele oplossingsmodaliteiten voorgehouden. Er komt een vervolggesprek met het bestuur, de minister van Financiën en Planning en de Inspecteur der Invoerrechten en Accijnzen.

De douanebond is als lid van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), eerder deelgenoot geweest van een overleg met de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi hoort knelpunten douanebond aan; meer ambtenaren nodig