woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
1
(1)

President Santokhi hoorde Werkgroep Wijken in Ontwikkeling

lees ook ...

Wegen Bernharddorp te Para worden aangepakt

Er is op vrijdag 12 april jongstleden een aanvang gemaakt met het bezanden van wegen te Bernarddorp in het district Para. Minister Riad Nurmohamed, de minister van Openbare Werken heeft zich persoonli...

De presidentiële werkgroep Wijken in Ontwikkeling is door president Chandrikapersad Santokhi gehoord op 4 maart 2023, in verband met de voorgesprekken van de nationale dialoog. De pijnpunten en inzichten van de werkgroep zijn tijdens deze bijeenkomst gedeeld met het staatshoofd.

De werkgroep geleid door Harold Pultoo, geestelijk adviseur van president Santokhi, meldt dat er gewerkt wordt met buurtorganisaties, die door middel van onderzoek, duurzaam beleid ontwikkelen om de wijken tot ontwikkeling te brengen. Het is in de planning om alleenstaande moeders te steunen, alsook projecten te starten die tienermoeders en jonge mannen zal bijscholen in verantwoord seksueel gedrag. Daarnaast is men ook bezig te werken aan crime-prevention en het stimuleren van ondernemerschap.

De werkgroep is van mening dat er strategisch gewerkt moet worden aan het scheppen van voorwaarden zodat de bewoners zichzelf kunnen ontwikkelen. Daarbij is er kennis nodig voor het opstellen van dossiers om financiële hulp van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) los te krijgen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi hoorde Werkgroep Wijken in Ontwikkeling