donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
1
(1)

President Santokhi hoorde Werkgroep Wijken in Ontwikkeling

lees ook ...

Werkgroepen informeren OKB over verloop verkiezingen

Op zaterdag 18 maart 2023 heeft het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) de tweede trainingssessie gehouden, waarbij leden en plaatsvervangende leden werden bijgepraat over de taken en werkzaamheden van ver...

De presidentiële werkgroep Wijken in Ontwikkeling is door president Chandrikapersad Santokhi gehoord op 4 maart 2023, in verband met de voorgesprekken van de nationale dialoog. De pijnpunten en inzichten van de werkgroep zijn tijdens deze bijeenkomst gedeeld met het staatshoofd.

De werkgroep geleid door Harold Pultoo, geestelijk adviseur van president Santokhi, meldt dat er gewerkt wordt met buurtorganisaties, die door middel van onderzoek, duurzaam beleid ontwikkelen om de wijken tot ontwikkeling te brengen. Het is in de planning om alleenstaande moeders te steunen, alsook projecten te starten die tienermoeders en jonge mannen zal bijscholen in verantwoord seksueel gedrag. Daarnaast is men ook bezig te werken aan crime-prevention en het stimuleren van ondernemerschap.

De werkgroep is van mening dat er strategisch gewerkt moet worden aan het scheppen van voorwaarden zodat de bewoners zichzelf kunnen ontwikkelen. Daarbij is er kennis nodig voor het opstellen van dossiers om financiële hulp van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) los te krijgen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi hoorde Werkgroep Wijken in Ontwikkeling