woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.6 C
Amsterdam
5
(2)

President Santokhi: “Het is afgelopen met gratis loon”

lees ook ...

VHP-fractieleider uiting bezorgdheid over daling wisselkoers...

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente daling van de wisselkoers bij de cambio's. Hij benadrukte dat deze schommelingen de samenleving schaden en da...

President Chandrikapersad Santokhi heeft onlangs in het parlement alle ambtenaren opgeroepen om zich te laten registreren bij het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Hij benadrukte dat het afgelopen is met het krijgen van gratis loon, terwijl er daartegenover geen arbeid wordt geleverd. Intussen heeft het staatshoofd in een videoboodschap de ambtenaren opgeroepen zich te registreren.

“Het komt erop neer dat we veel ambtenaren hebben, waarvan we niet weten wat hun opleidingen zijn, wat hun competenties zijn, waar ze werken, welke afdeling ze zitten, zijn ze op de juiste werkplek of misschien elders ingezet,” schetst het staatshoofd de huidige situatie van ambtenaren. De loonkosten zijn ruim 1/3 deel van het budget, weet de president en dat is veels te veel.

Ambtenaren van Nickerie hebben de mogelijkheid om fysiek te registreren met beiden handen aangepakt. Meer dan drie kwart van hun aantal, heeft zich laten registreren. Speciaal hiervoor heeft Biza de mobiele unit van de Verplichte Landsdienarenregistratie (LDR) naar het westen gedirigeerd om de ambtenaren tegemoet te komen die op de een of andere manier dat nog niet hebben kunnen doen.

Registratie Nickerie
Biza-minister Bronto Somohardjo reisde op 8 november speciaal hiervoor af naar Nickerie, om de ambtenaren een hart onder de riem te steken. “Ik ben verheugd om te zien dat de ambtenaren het belang van de registratie inzien, want met deze registratie kunnen we echt een aanvang maken met het herstructureren van de overheid,” benadrukt Somohardjo.

Minister Somohardjo gaat samen met een ambtenaar na of haar gegevens juist zijn. Foto: Biza

Met deze registratie, kan volgens de bewindsman, de demotivatie onder de plichtsgetrouwe ambtenaren weggewerkt worden. Omdat hierdoor de werkwillige ambtenaren zichtbaar zullen worden, maar ook de spookambtenaren onderstreept Somohardjo. Hij benadrukt nog steeds: “go registreer anders y’o skeer, want aan het niet registreren zijn sancties verbonden.”

Wat de gesprekken met de verschillende bonden betreft is minister Somohardjo tevreden. Inmiddels heeft de bond van de Brandweer en de bond van beveiligingsambtenaren het verzoek gedaan om de mobiele unit ook in te zetten waarop reeds positief is gereageerd door de leiding van Biza.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “Het is afgelopen met gratis loon”