woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi: “Heengaan koningin Elizabeth II groot verlies voor de wereld”

lees ook ...

Gewezen KTPI-voorzitter heengegaan

Willy Soemita, gewezen voorzitter van de politieke partij KTPI, is zaterdagavond overleden. Hij werd 86 jaar en wordt vandaag begraven volgens de regels van het islamitische geloof. De oud-leider is v...

President Chandrikapersad Santokhi zegt dat het heengaan van Hare Majesteit koningin Elizabeth II een groot verlies is voor de wereld. Het markeert het einde van een tijdperk in de geschiedenis van de Britse monarchie, het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest van Naties.  Ook voor Suriname, die een goede samenwerking heeft met Engeland, zal het verlies van haar te merken zijn, zegt het staatshoofd.

De koningin is de langst regerende monarch geweest in de Britse geschiedenis. Haar lange en invloedrijke heerschappij heeft bijgedragen aan de vormgeving van de wereld na de Tweede Wereldoorlog. Hare Majesteit is een bron van stabiliteit voor haar land geweest. Zij werd 96 jaar.

Britse koningin Elizabeth II. Foto: CNN

“Namens het Surinaamse volk condoleer ik haar familie en de totale Britse gemeenschap met dit groot verlies. Ook als Caricom-voorzitter uit ik, namens de gehele Caricom-familie, het diepste verdriet bij haar overlijden. Mijn gedachten zijn vooral bij de gehele koninklijke familie,” schrijft het staatshoofd.

Koningin Elizabeth overleed donderdag in bijzijn van haar familie op het Schotse kasteel Balmoral.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: "Heengaan koningin Elizabeth II groot verlies voor de wereld"