donderdag 28 maart 2024
34 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi heeft voorgesprek Nationale Dialoog met VPSI

lees ook ...

EZ lanceert KMO-roadshow ter versterking van Surinaamse econ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) zet zich in voor de versterking van de kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) in Suriname door het bevordere...

Het bestuur van de Vereniging Particuliere Sociale Instellingen Suriname (VPSI) is op woensdag 15 maart 2023 door president Chandrikapersad Santokhi ontvangen in het kader van de voorgesprekken die zouden moeten leiden naar de Nationale Dialoog.

Voorzitter Nirmala Gangaram Panday en ondervoorzitter Letitia Wasberg van het overkoepelend orgaan van bejaardentehuizen, opvanginstellingen voor mensen met een beperking en jongeren vroegen aandacht voor zaken als lange wachttijden bij ziekenhuizen en de behandeling van BaZo-kaarten. Ook vroegen zij naar gedegen controle op opvanginstellingen, de hoge kosten voor rolstoelvervoer en dementie.

De organisatie gaf aan dat samenwerking met overheidsinstanties en andere stakeholders cruciaal is om problemen op te lossen. De VPSI deed voorstellen om het tekort aan zorgpersoneel te verhelpen en vroeg ook aan de overheid om drempelkosten en premies voor 75-plussers af te schaffen.

President Santokhi bedankte hen voor de geleverde bijdrage en gaf aan dat hij de concrete voorstellen verder zal bespreken richting passende oplossingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi heeft voorgesprek Nationale Dialoog met VPSI