zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi heeft voorgesprek Nationale Dialoog met VPSI

lees ook ...

Presentatie over LEES-kracht voor leerkrachten en schoolleid...

In de Concord-zaal in het district Nickerie vond er een belangrijke presentatie plaats over het LEES-kracht project voor leerkrachten en schoolleiders. LEES-kracht staat voor Leerkrachten Educatief En...

Het bestuur van de Vereniging Particuliere Sociale Instellingen Suriname (VPSI) is op woensdag 15 maart 2023 door president Chandrikapersad Santokhi ontvangen in het kader van de voorgesprekken die zouden moeten leiden naar de Nationale Dialoog.

Voorzitter Nirmala Gangaram Panday en ondervoorzitter Letitia Wasberg van het overkoepelend orgaan van bejaardentehuizen, opvanginstellingen voor mensen met een beperking en jongeren vroegen aandacht voor zaken als lange wachttijden bij ziekenhuizen en de behandeling van BaZo-kaarten. Ook vroegen zij naar gedegen controle op opvanginstellingen, de hoge kosten voor rolstoelvervoer en dementie.

De organisatie gaf aan dat samenwerking met overheidsinstanties en andere stakeholders cruciaal is om problemen op te lossen. De VPSI deed voorstellen om het tekort aan zorgpersoneel te verhelpen en vroeg ook aan de overheid om drempelkosten en premies voor 75-plussers af te schaffen.

President Santokhi bedankte hen voor de geleverde bijdrage en gaf aan dat hij de concrete voorstellen verder zal bespreken richting passende oplossingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi heeft voorgesprek Nationale Dialoog met VPSI