vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi heeft onderhoud gehad met Premier Rutte

lees ook ...

Reorganisatie en transparantie van schoolvervoer afdeling Mi...

De afdeling Schoolvervoer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft de reorganisatie en transparantie van haar diensten geïnitieerd. Bushhouders die diensten verlenen aan ...

President Santokhi heeft op 18 juli jongstleden een constructief gesprek gehad met premier Mark Rutte. Hij gaf aan dat ondanks de veranderingen in de Nederlandse politiek, de relatie tussen Suriname en Nederland ongestoord verder gaat.

President Santokhi: “Ik heb met Rutte gesproken over het uitbreiden van het Makandraproject waarbij Nederland ook bijstand kan verlenen aan andere sectoren zoals transport, luchtvaart en toerisme. Ook spraken we over mogelijkheden om de fondsen uit te breiden zodat bijstand via dit project gegarandeerd blijft. Verder heb ik Rutte ingelicht over het traject dat Suriname heeft uitgezet als het gaat om het aanbieden van excuses over het slavernijverleden.”

Verder blijkt het, dat de KLM weigert legitieme reizigers uit voornamelijk Aziatische en Afrikaanse landen naar Suriname te vervoeren. “Dit heeft negatieve gevolgen voor Suriname als toeristische bestemming en voor investeerders. Ik heb de problemen tussen het personenverkeer tussen Suriname en Nederland ook aangehaald. Nederland zal met de KLM praten hierover en binnenkort komt er een hoge consulaire ambtenaar naar Suriname om deze kwestie verder te bespreken,” voegde de President er aan toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi heeft onderhoud gehad met Premier Rutte